کشمکش مزدوران اماراتی و اخوانی‌ها در جنوب یمن

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری صابرین نیوز، پس از چندین روز اعتراضات خیابانی در عدن، سرانجام با میانجیگری شورای حاکمیتی (دولت در تبعید یمن) مقرر شد تا سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های جنوب یمن از ذخایر استان مأرب تامین شود.

این توافق بعد از آن انجام شد که شهر عدن تحت کنترل نیروهای موسوم به شورای انتقالی جنوب (جدایی‌طلبان مورد حمایت امارات) طی 72 ساعت شاهد قطع برق گسترده بود تا در نتیجه این امر مردم این شهر دست به تظاهرات بزنند و حتی تا نزدیک مرکز استقرار دولت جدایی‌طلب نیز پیشروی کنند.

مشکل برق در شهر عدن بعد از آن تشدید شد که قبایل استان حضرالموت در اعتراض به نبود امکانات و عدم اداره درست این استان توسط شورای انتقالی جنوب (جدایی طلبان جنوب) دست به شورش زده و مسیرهای مواصلاتی میان عدن و حضرالموت را بستند.

یمن , شورای انتقالی یمن , عدن , کشور امارات متحده عربی , اخوان المسلمین ,

شورشیان در حضرموت تاکید داشتند که با وجود استخراج روزانه چندین هزار بشکه نفت از این منطقه، هیچ‌گونه امکاناتی در اختیار مردم محلی نیست و ثروت این منطقه توسط مزدوران امارات غارت می‌شود. متقابلا عناصر وابسته به دولت عدن هم مدعی شدند که حزب اصلاح (اخوان یمن) پشت ناآرامی‌های استان حضرموت است و تحولات مذکور توطئه‌ای برای برهم زدن اوضاع در جنوب یمن است.

در نتیجه این اقدام قبایل حضرموتی علیه دولت جدایی‌طلبان عدن، سوخت نیروگاه‌های مهم در مکلا و عدن قطع گردید و شرایط دشواری برای مردم این منطقه ایجاد شد.

در این میان شورای حاکمیتی که سازوکار سعودی برای همراه کردن تمام گروه‌های مخالف انصارالله است و از سال 2020 در ریاض شکل گرفته برای حل این اختلافات در جنوب یمن وارد عمل شد. شورای حاکمیتی متشکل از دولت برکنار شده منصورهادی، جدایی طلبان جنوب که تحت عنوان شورای انتقالی درون شورای حاکمیتی هستند، برخی از اعضای حزب موتمر، قبیله احمر و حزب اصلاح (اخوان المسلمین) است.

با این حال بنظر می رسد با وجود فشار شورای حاکمیتی به استاندار مأرب که دارای گرایشات اخوانی است، شرایط جنوب کماکان شکننده است و احتمال برخورد نظامی میان مزدوران اماراتی و نیروهای اصلاح در برخی مناطق همچون تعز و مأرب وجود دارد.

در همین راستا پایگاه خبری «بوابه الیمن» خبر داد که نیروهای موسوم به «حزام الامنی» وابسته به امارات با سفیر این کشور دیدار داشته اند و بعد از این دیدار به منظور اعمال کنترل و نظارت بر مسیرهای مواصلاتی میان مأرب و تعز وارد عمل شده‌اند.

این کشمکش‌ها در مناطق خارج از کنترل انصارالله یمن درحالی است که آمریکا طی یک سال اخیر در راستای حمایت از رژیم صهیونیستی و متوقف کردن جبهه حمایتی انصارالله یمن تلاش کرده تا مخالفان دولت صنعا را گردهم بیاورد. با این حال بنظر می‌رسد این اختلافات جدی‌تر از این باشد که با میانجیگری بتوان آنها را کنترل کرد و تقابل نیروهای وابسته به امارات با عناصر اخوانی در یمن احتمالا در آینده سیر صعودی به خود خواهد گرفت.

انتهای پیام/ 

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید