پایان دور چهارم مبادله/ قدرت‌نمایی مقاومت و خشم اشغالگران

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صابرین نیوز، بر اساس بیانیه دفتر اطلاع‌رسانی اسرای حماس، دور چهارم از مرحله نخست قرارداد مبادله اسیران با عنوان «طوفان الاحرار»(طوفان آزادگان) امروز شنبه اول فوریه 2025(13 بهمن 1403) اجرا و 183 اسیر فلسطینی در برابر تحویل سه اسیر صهیونیست، از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد و راهی کرانه باختری و نوار غزه شدند.

بر اساس این بیانیه، هفت نفر از اسیرانی که قرار است از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شوند، به خارج از فلسطین خواهند رفت.

اولین دور از  مرحله تبادل اسرا میان حماس و رژیم صهیونیستی یکشنبه 30 دی انجام شد و طی آن سه اسیر زن اسرائیلی در ازای 90 اسیر فلسطینی آزاد شدند.

 

در دور دوم تبادل اسرا بین اسرائیل و مقاومت فلسطین که روز شنبه هفتم بهمن در هفتمین روز از توافق آتش‌بس انجام شد، به‌ازای آزادی 4 اسیر زن اسرائیلی، 120 اسیر فلسطینی آزاد شدند.

 

در تاریخ یازدهم بهمن ماه، در چارچوب سومین دور از مرحله اول توافق تبادل اسرا، در برابر آزادی «آگام برگر» نظامی اسیر اسرائیلی، 30 اسیر فلسطینی که به حبس ابد محکوم شده‌ بودند و 20 اسیر دیگر با محکومیت‌های مختلف آزاد شدند.

علاوه بر آن در برابر آزادی «اربیل یهود» نظامی زن صهیونیست، نیز 30 اسیر فلسطینی شامل زنان و کودکان آزاد شدند.

در برابر آزادی، «گادی موزس» یکی دیگر از اسرای رژیم صهیونیستی، 30 اسیر فلسطینی که شامل 27 نفر با محکومیت‌های مختلف و 3 نفر با حکم حبس ابد بودند، آزاد شدند.

 

خاطر نشان می شود توافق آتش بس در نوار غزه پس از 470 روز جنگ و حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی از صبح روز یکشنبه 30 دی(19 ژانویه 2025) اجرایی شد.

تاکید مقاومت بر آزادی تمام اسیران از زندانهای اشغالگران

حماس تاکید کرده است که مبادله اسرا تا آزادی تمام اسیران فلسطینی از زندانهای رژیم صهیونیستی ادامه خواهد یافت و مقاومت به این مسئله پایبند است.

بر اساس گزارش باشگاه الاسیر فلسطینی، امروز در چارچوب چهارمین دور مرحله اول مبادله اسیران، 183 اسیر آزاد شدند که شامل 18 اسیر محکوم به حبس ابد، 54 اسیر با احکام طولانی‌مدت و 111 اسیر از ساکنان نوار غزه که پس از 7 اکتبر بازداشت شده بودند.

حماس به عنوان نماینده گروههای مقاومت در نوار غزه این بار هم در مراسم تحویل سه اسیر صهیونیست، به خوبی قدرت مقاومت را به رخ اشغالگران کشید، اقدام رزمندگان مقاومت در نشان دادن خودروها و سلاحهای به غنیمت گرفته شده از رژیم صهیونیستی، خشم مقامات این رژیم را برانگیخت.

رفتار حسنه مقاومت با اسرای صهیونیست و اقدامات سرکوبگرانه علیه اسرای فلسطینی

به همان اندازه که اسرای صهیونیست به رفتار حسنه و انسانی رزمندگان مقاومت در طول دوران اسارت خود در نوار غزه اعتراف کرده و از آن تمجید کرده اند، انتقال شماری از اسرای فلسطینی به بیمارستان پس از آزادی از زندانهای رژیم صهیونیستی بار دیگر از رفتارهای وحشیانه و ضد انسانی زندانبانان صهیونیست با اسرای فلسطینی پرده برداشت .

بدرفتاری صهیونیستها با اسرای فلسطینی هنگام آزادی حتی صدای صلیب سرخ جهانی را درآورده است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نسبت به شیوه تحقیرآمیز آزادی اسرای فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی از زندان «کتسیعوت» در صحرای اشغالی نقب، ابراز ناخرسندی و نارضایتی کرده است، چرا که  اسرای فلسطینی در حالی آزاد شدند که دستانشان با دستبند بسته شده و بالای سرشان قرار داده شده بود. 

منابع فلسطینی اعلام کردند که برخی از اسرای آزادشده به دلیل وضعیت نامناسب جسمانی به بیمارستان‌های رام‌الله منتقل شده‌اند.

جنبش حماس در این باره، انتقال شماری از اسرای آزاد شده فلسطینی به بیمارستان بلافاصله پس از آزادی را بیانگر جنایات و وحشی‌گری دشمن صهیونیستی در حق آنان دانست.

شماری از اسرای آزاد شده فلسطینی از وضعیت ناگوار و اسف بار زندان‌های رژیم صهیونیستی و رفتارهای غیر انسانی صهیونیستها در دوران اسارت سخن گفتند.

 بشار شواهنة یکی از این اسرای آزاده شده است که 26 سال در زندانهای رژیم صهیونیستی در شرایط بسیار سختی اسیر بوده است. وائل سمارة هم پس از 22 سال اسارت در زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شد و پس از آزادی گفت : اسیران به‌ طور مداوم تحت سرکوب، فشار روانی و آزار قرار دارند،  رژیم صهیونیستی با ما با خشونت شدید رفتار کرد و پیش از آزادی، غذا را از ما دریغ کرد.

خشم صهیونیستها از قدرت نمایی مقاومت هنگام تحویل اسیران صهیونیست

سایت عبری روتر با ابراز خشم از پشتوانه مردمی بالای مقاومت در نوار غزه نوشت : این موضوع برای ما بسیار آزاردهنده است، امروز حماس ثابت کرد که کنترل کامل بر نوار غزه دارد، از جمله بر مردم آنجا که بدون هیچ مشکلی از آن حمایت می‌کنند.

بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی هم در واکنش به حضور گسترده و قدرتمندانه مبارزان قسام در مراسم تحویل اسیر دو تابعیتی به صلیب سرخ در بندر غزه اعلام کرد: این همه نفر از کجا بیرون آمدند؟. ارتش “اسرائیل” در طول 14 ماه گذشته چه می‌کرد؟ ارتش در غزه چه دستاوردی داشته است؟آیا گالانت از رفح بیرون نیامد و اعلام نکرد که تیپ رفح و خان‌یونس و تیپ شمالی نابود شده‌اند و حماس پراکنده، خسته و قادر به بازسازی نیست؟این سوالات دشوار باید پاسخ داشته باشد.

سامی ابو زهری، از رهبران جنبش حماس در ارزیابی خود از دور چهارم مرحله اول مبادله اسیران چنین گفته است : صحنه باشکوه تحویل اسرای امروز، پیامی عملی است که شهادت فرماندهان، تنها بر قدرت و عزم قسام می‌افزاید و اینکه رژیم اشغالگر جنگ را باخته و نابودی قسام به نوعی توهم و رویا تبدیل شده است.

توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا هم شامل سه مرحله 42روزه است.

مرحله اول

این مرحله شامل توقف موقت عملیات‌های نظامی متقابل، خروج نیروهای اشغالگر صهیونیستی از مناطق پرجمعیت غزه و بازگشایی گذرگاه رفح برای رساندن کمک‌ها و خروج بیماران و مجروحان به خارج از غزه برای درمان است.

این مرحله همچنین شامل آزادی تدریجی 33 اسیر اسرائیلی، چه زنده و چه مرده به‌ازای آزادی تعدادی اسیر فلسطینی است که هنوز تعداد دقیق آنها مشخص نیست، علت این امر ظاهراً به‌دلیل وجود ابهام در مورد وضعیت اسرای اسرائیلی در غزه از نظر تعداد اسرای زنده و مرده است که مستقیماً بر تعیین تعداد اسرای فلسطینی که قرار است آزاد شوند، تأثیر می‌گذارد.

عبدالله الزغاری، رئیس باشگاه اسرای فلسطینی در این زمینه اعلام کرد که 1904 اسیر فلسطینی در مرحله اول این توافق آزاد خواهند شد، این در حالی است که قدوره فارس، رئیس هیئت امور اسرا و آزادشدگان فلسطینی در اظهاراتی مطبوعاتی از آزادی 1737 اسیر حرف زد، وزارت خارجه مصر هم گفته که 1890 اسیر فلسطینی آزاد خواهند شد، وب‌سایت عبری وای‌نت هم درباره آزادی 1977 اسیر فلسطینی صحبت کرده است.

مرحله دوم

این مرحله به بازگشت آرامش کامل و پایدار، مبادله تعداد بیشتری از اسرا و بازداشت‌شدگان و خروج کامل نیروهای اسرائیلی از غزه مربوط می‌شود.

اجرای همه اقدامات مرحله اول، تا زمانی که مذاکرات بر سر شروط و مفاد توافق ادامه داشته باشد، در مرحله دوم هم ادامه پیدا می‌کند و ضامن‌های توافق آتش‌بس به غزه یعنی مصر، قطر و آمریکا نهایت تلاش خود را برای اطمینان از ادامه مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و رژیم صهیونیستی تا رسیدن به توافق در خصوص شروط اجرای مرحله دوم به‌کار می‌بندند.

مرحله سوم

این مرحله بر آغاز اجرای طرحی برای بازسازی غزه طی یک دوره 3 تا 5 ساله، تبادل اجساد اسرای دو طرف، باز کردن همه گذرگاه‌ها و آزادی تردد فلسطینی‌ها در غزه متمرکز است.

نوار غزه بعد از 471 روز جنگ و محاصره و کشتار‌ها و جنایت‌‌هایی که رژیم اسرائیل در این مدت علیه این منطقه مرتکب شد، رأس ساعت هشت‌ونیم (10:00 به‌وقت تهران)، شاهد آغاز اجرای توافق آتش‌بس بود.

توافق آتش‌بس و تبادل اسرا چهارشنبه هفته گذشته (26 دی ماه) بعد از سلسله نشست‌ها و مذاکرات مستقیم بین واسطه‌ها و غیرمستقیم بین مقاومت فلسطین و رژیم اسرائیل در شهر دوحه به دست آمد و «محمد عبدالرحمن»، وزیر خارجه و نخست وزیر قطر رسماً طی بیانیه‌ای مشترک با آمریکا و مصر، آن را اعلام و رسانه‌ای کردند و قرار شد از صبح امروز یکشنبه این توافق اجرا شود.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید