به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صابرین نیوز به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین امروز، چهارشنبه، اعلام کرد که مقامات کرملین امیدوارند رهبران اروپایی پوچ بودن اظهارات ولودیمیر زلنسکی درباره لزوم تحویل سلاح هستهای به کییف را درک کند.
شب گذشته، رئیسجمهور اوکراین در مصاحبهای خواستار دریافت سلاح هستهای به جای عضویت کشورش در ناتو شد. به گفته وی، روند پیوستن اوکراین به پیمان آتلانتیک شمالی ممکن است دهها سال طول بکشد و این موضوع خارج از کنترل این کشور است. او همچنین مدعی شد که اوکراین برای دفاع از خود به تسلیحات هستهای نیاز دارد.
پسکوف در جمع خبرنگاران در این باره گفت: «امیدواریم که در اروپا درک درستی از پوچی و خطر بالقوه چنین بحثهایی وجود داشته باشد.»
اظهارات زلنسکی درباره آمادگی برای مذاکره با پوتین بیاساس است
دیمیتری پسکوف همچنین یادآور شد که ادعای ولودیمیر زلنسکی در خصوص آمادگی برای مذاکره با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، فاقد اعتبار و صرفاً حرفهایی توخالی است. سخنگوی کرملین در نشست خبری امروز خود توضیح داد: «آمادگی برای مذاکره باید بر پایهای مشخص باشد. این امر نمیتواند در شرایطی مطرح شود که زلنسکی به لحاظ قانونی از انجام چنین مذاکراتی منع شده. بنابراین، این سخنان چیزی جز ادعای بی پایه و اساس و امری تبلیغی تلقی نمیشوند.»
در پاسخ به این سوال که آیا پوتین زلنسکی را دشمن خود میداند، پسکوف تأکید کرد که در این موضوع نباید بر احساسات تکیه کرد، بلکه باید بر اساس تحلیلهای حقوقی و درک شرایط کنونی استوار بود. وی افزود: «تحلیل ما، که بارها توسط رئیسجمهور پوتین بیان شده، نشان میدهد که آقای زلنسکی از لحاظ حقوقی در کشور خود با مشکلات جدی در زمینه مشروعیت روبهرو است. اما با وجود این، طرف روسی همچنان آماده مذاکره با نمایندگان کییف است.»
پسکوف همچنین گفت که روند اوضاع در جبهه نبرد نشان میدهد که ابتکار عمل برای مذاکرات باید از سوی اوکراین مطرح شود.
پیشتر گزارش شده بود که دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، طی چند روز گذشته در حال بررسی راهکارهایی برای متقاعد کردن اوکراین به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در این کشور در چارچوب یک آتشبس با روسیه بوده است. این گفتوگوها با هدف آن انجام میشود که رئیسجمهور جدید اوکراین مسئولیت توافق بر سر یک موافقتنامه صلح بلندمدت با طرف روسی را بر عهده بگیرد.
افزایش مذاکرات بین نهادهای روسیه و ایالات متحده
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه همچنین تایید کرد که مقامات مسکو و واشنگتن در سطح نهادهای مختلف با یکدیگر مذاکره میکنند و در هفتههای اخیر این گفتوگوها فعالتر شده است.
دیمیتری پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره دلیل اظهارات مکرر دونالد ترامپ، درباره روند مذاکراتی میان واشنگتن و مسکو گفت: «بله، تماسهایی میان نهادهای مختلف دو کشور برقرار است و در روزهای اخیر این گفتوگوها فعالتر شدهاند، اما جزئیات بیشتری برای ارائه ندارم.»
بامداد امروز رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که مذاکرات بسیار سازندهای میان روسیه و ایالات متحده در مورد اوکراین در حال انجام است و طرفین به دنبال راههایی برای حلوفصل درگیری هستند. به گفته او، واشنگتن همچنین در حال گفتوگو با مقامات کییف است.
حمایت روسیه از حلوفصل درگیری در غزه از طریق ایجاد دو کشور
سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه همچنان از حلوفصل درگیری فلسطین و اسرائیل بر اساس ایجاد دو کشور حمایت میکند و این موضع گیری تغییری نکرده است.
دیمیتری پسکوف در پاسخ به سوالی در این رابطه گفت: «مواضع ما در مورد حلوفصل مناقشه خاورمیانه کاملاً شناخته شده است. این بحران تنها بر پایه راهحل ایجاد دو کشور قابل حل است. این اصل در قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل نیز به رسمیت شناخته شده است.»
وی همچنین در واکنش به پیشنهاد رئیسجمهور ایالات متحده، درباره اسکان مجدد فلسطینیها از نوار غزه به مصر و اردن، گفت که از این ایده و واکنش کشورهای خاورمیانه که این طرح را نپذیرفتهاند، آگاه است.
استقبال روسیه از اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره پذیرش جهان چندقطبی
سخنگوی کرملین همچنین اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، عملاً سخنرانی معروف ولادیمیر پوتین در مونیخ درباره دفاع از منافع ملی کشورها و لزوم جهان چند قطبی را تکرار کرده است. وی افزود که مسکو از این موضع گیری استقبال میکند، زیرا با دیدگاه روسیه همخوانی دارد.
دیمیتری پسکوف گفت: «سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه همین امروز در نشستی به این اظهارات مارکو روبیو اشاره کرد. این سخنان با درک و دیدگاه ما و دیدگاه بیان شده توسط رئیسجمهور پوتین مطابقت دارد. بنابراین، بله، ما از چنین اظهاراتی استقبال میکنیم.»
پیشتر، روبیو در مصاحبهای تاکید کرده بود که دونالد ترامپ قصد دارد از طریق مذاکرات به حلوفصل درگیری در اوکراین دست یابد. به گفته وی، تیم ترامپ در این زمینه با چالشهای دیپلماتیک پیچیدهای روبهرو خواهد بود و این روند زمانبر خواهد بود. روبیو همچنین تأکید کرد که سیاست خارجی آمریکا باید در وهله نخست بر تأمین منافع ملی این کشور متمرکز باشد و برای اجرای چنین سیاستی باید تا حد امکان از درگیریهای نظامی اجتناب کرد.
انتهای پیام/