به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری صابرین نیوز، روزنامه “وال استریت ژورنال” به نقل از منابع آگاه از روند مذاکرات گزارش داد که توافقنامهای درباره مواد معدنی میان ایالات متحده و کییف ممکن است امروز، شنبه، امضا شود. این روزنامه نوشت: «این توافق ممکن است روز شنبه امضا شود، اما هنوز به شکل نهایی خود نرسیده است.»
در این گزارش تأکید شده که دو کشور به توافق نزدیک شدهاند، اما هنوز به جمعبندی نهایی نرسیدهاند. جزئیاتی درباره محتوای این توافقنامه منتشر نشده است. البته دفتر ریاستجمهوری اوکراین معتقد است که این توافقنامه هنوز نیاز به اصلاح و تکمیل دارد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده شب گذشته هشدار داد که اگر اوکراین از امضای توافقنامه مربوط به مواد معدنی کمیاب خودداری کند، با مشکلاتی روبهرو خواهد شد. وی در جمع خبرنگاران کاخ سفید گفت: «بنابراین، ما یا این توافق را امضا خواهیم کرد، یا اینکه با [اوکراین] مشکلات زیادی خواهیم داشت.»
ترامپ تأکید کرد که آمریکا باید این توافق را امضا کند تا «امنیت خود را تضمین کند». رئیسجمهور آمریکا همچنین در خصوص وجود ذخایر فلزات کمیاب در اوکراین ابراز تردید کرد.
به گفته ترامپ، ولودیمیر زلنسکی خود توافق مربوط به این منابع را با واشنگتن مطرح کرده بود، اما اسکات بسنت، وزیر دارایی آمریکا که به کییف سفر کرده بود، نتوانست توافق نهایی را به دست آورد و هیچ تأییدی مبنی بر وجود این منابع در اوکراین دریافت نکرد. وی افزود: «چه کسی میداند که این فلزات کمیاب چقدر ارزش دارند، اما حداقل چیزی است. اما چه کسی میداند که ارزش آن چقدر است؟ اصلاً چه کسی میداند که آنها واقعاً چنین منابعی دارند یا نه؟»
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و نود و پنجمین (1095) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
دفتر زلنسکی بر لزوم اصلاح توافق با آمریکا اصرار دارد
منابع آگاه در دفتر ولودیمیر زلنسکی فاش کردهاند که مقامات اوکراینی معتقدند که توافق مربوط به فلزات کمیاب میان کییف و واشنگتن نیاز به اصلاح دارد. در این گزارش اشاره شده که بررسی توافقنامه در طول شب ادامه داشته، اما همچنان نکاتی در آن وجود دارد که نیاز به مذاکره دارد.
یک مقام دفتر ریاستجمهوری اوکراین روز جمعه فاش کرد: «تیمها شب گذشته تا صبح کار کردند. اما هنوز زود است که بگوییم پیشنویس توافقنامه مواد معدنی کمیاب با آمریکا به نفع اوکراین اصلاح شده است. از نظر امنیتی، هنوز مسائلی وجود دارد که باید مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.»
در همان روز، مایک والتز، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا، اعلام کرد که زلنسکی توافقنامه مربوط به منابع معدنی با ایالات متحده را امضا خواهد کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، این توافق را یکی از عناصر کلیدی برنامه خود برای جلوگیری از تداوم بحران اوکراین دانسته است. ترامپ همچنین اعلام کرد که کییف این توافق مربوط به فلزات کمیاب را به شکست کشانده است. وی تأکید کرد که ایالات متحده 350 میلیارد دلار کمک مالی به اوکراین ارائه کرده و اکنون قادر به بازپسگیری این پول نیست.
مذاکرات وزیر خارجه اوکراین با همتای آمریکایی خود
آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، با مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، گفتوگویی درباره همکاریهای دوجانبه و حلوفصل درگیری اوکراین انجام داد.
طبق اطلاعات منتشره از سوی وزارت خارجه اوکراین، سیبیگا گفت: «من با وزیر خارجه ایالات متحده، مارکو روبیو، گفتوگو کردم تا گفتوگوی اوکراینی-آمریکایی را که بر نتایج ملموس متمرکز است، ادامه دهم… من بر اراده قاطع اوکراین برای دستیابی به صلحی جامع، عادلانه و پایدار تأکید کردم.»
فرستاده ویژه ترامپ: آمریکاییها از زلنسکی ناامید شدهاند
ریچارد گرنل، فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور ویژه اعلام کرد که آمریکاییها از عملکرد ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، ناامید شدهاند.
گرنل در کنفرانس اقدامات سیاسی محافظهکاران در این باره گفت: «من معتقدم که آمریکاییها واقعاً از زلنسکی ناامید شدهاند. فکر میکنم ناامیدی زیادی وجود دارد، زیرا او تصمیمات درستی را اتخاذ نکرده است که میتوانست به صلح نزدیکتر شود.»
به گفته وی، شهروندان آمریکا نگرانند، زیرا بخش عمدهای از کمکهای ارائهشده از سوی واشنگتن از بین رفته است. علاوه بر این، فرستاده ترامپ تأکید کرد که آمریکا از زلنسکی انتظار دارد که برای حلوفصل درگیری، مذاکراتی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، انجام دهد.
اصلاحیه روسیه برای قطعنامه آمریکا درباره درگیری اوکراین
دفتر نمایندگی روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که این کشور اصلاحیهای به پیشنویس قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده در مجمع عمومی سازمان ملل درباره اوکراین اضافه کرده که خواستار «رفع علل ریشهای» این درگیری شده است.
طبق این اطلاعات، در نسخه اولیه، ایالات متحده پیشنهاد داده بود که متن قطعنامه شامل این عبارت باشد: «خواستار توقف سریع درگیری است و همچنین برقراری صلح پایدار میان اوکراین و روسیه را درخواست میکند.»
بااینحال، روسیه پیشنهاد کرد که در بند نخست، پس از عبارت «خواستار توقف سریع درگیری است»، جمله «ازجمله از طریق رفع علل ریشهای آن» اضافه شود.
پیشتر، ایالات متحده از همکاری در تدوین پیشنویس قطعنامه ضد روسی مجمع عمومی سازمان ملل درباره اوکراین خودداری کرده و نسخهای خنثی از این قطعنامه را پیشنهاد داده بود. این نسخه از بهکارگیری عباراتی درباره «تهاجم روسیه به اوکراین» خودداری کرده و درگیری را «درگیری روسیه و اوکراین» توصیف کرد. همچنین در این پیشنویس، آمریکا ابراز همدردی خود با تمامی قربانیان این جنگ را اعلام کرده است.
انتقاد لاوروف از موضع غیرمنطقی دبیرکل ناتو درباره اوکراین
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اعلام کرد که مواضع مارک روته، دبیرکل ناتو، در خصوص حلوفصل درگیری اوکراین نمونهای از “هرجومرج” است.
لاوروف روز جمعه در یک کنفرانس خبری در پایان نشست وزرای خارجه گروه بیست (G20) در آفریقای جنوبی گفت: «البته که این یک هرجومرج است. بدون شک، این فرد – منظور وی روته است – سوءاستفاده کرده و بهطور فاحشی از حدود وظایف خود فراتر رفته است.»
به گفته وزیر خارجه، روته بهطور فعال کشورهای عضو ناتو و اتحادیه اروپا را تحت فشار قرار میدهد تا سیاستهایشان را مطابق با خواستههای ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، تنظیم کنند. لاوروف تأکید کرد: «همه اعضای ناتو از چنین موضعگیری افراطی حمایت نمیکنند. بسیاری از آنها تمایلی به ادامه هزینه کردن برای تسلیح اوکراین ندارند و نمیخواهند ناتو و اتحادیه اروپا را کاملاً تابع “خواستههای” زلنسکی کنند.»
وی همچنین اعلام کرد که روسیه اطلاعاتی در اختیار دارد مبنی بر اینکه زلنسکی نیز تحت تأثیر روته قرار دارد، بهگونهای که دبیرکل ناتو او را متقاعد کرده که تا دستیابی به شرایط خاصی، وارد مذاکرات نشود.
شکست تلاشهای غرب برای اوکراینیسازی دستور کار G20
وزیر امور خارجه روسیه همچنین یادآور شد که تلاشهای پیشین غرب برای تبدیل دستور کار گروه بیست (G20) به موضوع اوکراین، توسط سایر اعضای این گروه “خنثی شده” است.
سرگئی لاوروف تاکید کرد: «اگر به اسناد نهایی نگاه کنید، زمانی که همه اعضای G20 در نهایت بهعنوان یک مصالحه، موافقت کردند که بخش کوچکی از متن به مسائل ژئوپلیتیکی اختصاص داده شود، هیچ موردی در آنها یافت نمیشود که از سوی روسیه غیرقابل پذیرش باشد.»
مقامات اسپانیا از اظهارات ترامپ درباره اوکراین “شوکه” شدند
مارگاریتا روبلس، وزیر دفاع اسپانیا اعلام کرد که مقامات این کشور از اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، درباره اوکراین “شوکه” شدهاند.
وی در واکنش به اظهارات انتقادی ترامپ که روز چهارشنبه علیه ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، بیان شده بود، گفت: «من از سخنان ترامپ که با حرکات اغراقآمیز قصد داشت تاریخ را تغییر دهد، تاریخ غیرقابل تغییر را، شگفتزده شدم.»
روبلس همچنین تأکید کرد که اتحادیه اروپا همچنان از اوکراین “قاطعانه و بدون تردید” حمایت خواهد کرد، زیرا سرنوشت این درگیری مستقیماً بر پایههای یکپارچگی اروپا تأثیر میگذارد.
ماکرون : ترامپ نباید در مقابل پوتین “ضعف نشان دهد”
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه معتقد است که دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، نباید در برابر ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، “ضعف نشان دهد”.
وی روز جمعه در مصاحبهای تلویزیونی گفت: «من قصد دارم به او بگویم: “شما نمیتوانید در برابر پوتین ضعیف باشید. این ویژگی شما نیست، این مشخصه شما نیست، و این به نفع شما نخواهد بود.”»
ماکرون همچنین تأکید کرد که فرانسه قصد اعزام نیرو به اوکراین را ندارد، اما پس از دستیابی به صلح با روسیه، ارائه تضمینهای امنیتی به اوکراین را مورد بررسی قرار خواهد داد.
در همان روز، مایکل والتز، مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا، در مصاحبهبا شبکه “فاکس نیوز” گفت که ایالات متحده در هفته آینده انتظار دارد که امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، و کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، برای گفتوگو درباره حلوفصل درگیری اوکراین به واشنگتن سفر کنند.
وزیر خارجه آلمان آمریکا را به قطع روابط تهدید کرد
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، خواستار افزایش فشارها بر ایالات متحده شد و به سیاست “نقطه عطف، زمان تغییر” اشاره کرد که در چارچوب آن، تمامی روابط با روسیه قطع شده است. وی در سخنرانی خود گفت: «سه سال پیش ما گفتیم که این یک نقطه عطف است. اکنون ما به یک نقطه عطف دوم نیاز داریم، دیگر نباید درنگ کرد و زمان را از دست داد، زیرا این به نفع صلح ما است.»
بربوک همچنین از واشنگتن خواست که درباره مسیر آینده تصمیمگیری کند، زیرا «هنوز هیچ چیز قطعی نشده است». وی تأکید کرد: «ما فشار بر آمریکاییها را افزایش خواهیم داد تا آنها درک کنند که در صورت توقف حمایت از دموکراسیهای لیبرال اروپا، چه چیزهایی را از دست خواهند داد.»
وزیر خارجه آلمان تاکید کرد که تصمیمات مربوط به صلح نباید بدون در نظر گرفتن دیدگاه اوکراین و اروپا اتخاذ شوند.
پیشتر، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفته بود که واشنگتن در حال رایزنی با متحدان خود، ازجمله کشورهای اروپایی و خود اوکراین، درباره حلوفصل درگیری است.
انتهای پیام/