به گزارش گروه عبری خبرگزاری صابرین نیوز، سمادار پیری در مقالهای که در شماره روز سه شنبه روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر شد، نوشت، روابط بین اسرائیل و شیخ نشینهای خلیج فارس همواره شاهد شرایط سینوسی بوده است اما شاخصه اصلی که میتوان در رابطه با همه آنها ذکر کرد، در سایه بودن آن است، با این حال رسوایی قطر گیت که اکنون در حال بر ملا شدن است، بوی تعفنی را از دفتر نخست وزیری اسرائیل متصاعد میکند.
در مقدمه این نوشتار آمده است، در حال حاضر محال است که بتوانیم حتی یک کلمه خوب در مورد شیخ نشین قطر در رسانههای اسرائیلی پیدا کرد.
در چنین شرایطی شبکه 12 تلویزیون اسرائیل (خبر 12) از فعالیت سه عضو دفتر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر “ایلی فیلدشتاین، یوناتان اوریش و سرولیک اینهورن” در پروژه تبلیغات برای این شیخ نشین کوچک اما ثروتمند پرده برداشت، فعالیتهایی که برای تاثیر گذاری بری رسانههای گروهی و افکار عممی اسرائیل انجام گرفته است و باعث شد تا هیچ شک و تردیدی در رابطه با نبود نگاه مثبت به قطر باقی نگذاشت.
به اعتقاد نویسنده فقط کافی است به خالد مشعل و خلیل الحیه دو رهبر بارز حماس که در شرایط خاصی در دوحه قطر زندگی میکنند، توجه شود، به تلاش قطریها برای رخنه به داخل ما نگاه شود و حتی آن گفتگویی که نخست وزیر قطر با رسانه اسرائیلی انجام داد هم نتوانست لکههای سیاسی که در نگاه اسرائیل به چهره قطر وارد شده را بزداید!
در بخشی از این مقاله آمده است، اولین ارتباط بین اسرائیل و قطر به شکلی متفاوتی آغاز شد، آنها هم به یاد دارند که در سال 1996 سامی رویل دیپلمات اسرائیلی برای ریاست اولین نمایندگی رسمی اسرائیل در دوحه منصوب شد، او در پایان ماموریتش کتاب عالی در رابطه با روابط محرمانه بین دو کشور به رشته تحریر در آورد.
یکی از حوادث بارز در این روند هم زمانی رقم خود که شیخ حمد ال ثانی در یک شبکه تلویزیونی سعودی اعلام کرد، قطر و اسرائیل در پروژه مشترک گاز طبیعی شریک هستند.
بعد از این اعلام دراماتیک، شیمون پرز وزیر خارجه وقت اولین سفر علنی خود را به این شیخ نشین انجام داد.
او حین ورود به فرودگاه مورد استقبال هنگ تشریفات قرار گرفت.
بعد از آن قطر توافقنامههای اقتصادی بی سابقهای را با شرکتهای اسرائیلی امضا کرد و به یکی از مهمترین مشتریان شرکت بلو اند وایت تکنولوژی تبدیل شد.
در سال 1996 همزمان با روی کار آمدن نتانیاهو، اسرائیل یادداشت تفاهم خرید گاز از قطر را لغو و به خرید گاز از مصر پرداخت، قطریها در آن زمان عصبانی شده و از من خواستند تا با آنها گفتگو کنم تا در رابطه با این خیانت سخن بگویند، آنها حاضر نبودند این مسئله فراموش و ببخشند، اما فقط چند ماه کوتاه بعد، اسرائیل به شکل سری به قطر بازگشت و خرید گاز طبیعی را با قیمتهایی بسیار پایین و ارزان از سر گرفت.
قطر بعد از آن در توافق مبادله گلعاد شالیط هم بین اسرائیل و حماس در غزه میانجیگری کرد در آن زمان تسیبی لیونی وزیر خارجه وقت به قطر سفر کرد و جلسهای هم با حاکم این کشور برگزار کرد.
بعد از آن بود که محمد العمادی دیپلمات ارشد قطری ماموریت یافت تا کیفهای مملو از دلار را از دوحه به غزه منتقل کند، هدف از این اقدام که با هماهنگی کامل با اسرائیل انجام میشد، کاهش فشارهای اقتصادی بر ساکنان غزه بود، اما به مرور زمان مشخص شد مقادیری از این پولها یعنی صدها میلیون دلار به دست حماس میافتاد در حالی که قطر جایگاه خود را به عنوان یک میانجی در کنار مصر تحکیم میبخشید.
فرض بر این است که دو میانجی با هماهنگی با یکدیگر مسیال را پیش میبردند اما سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل نمیتوانستند نگاههای پر از شک و تردید مصریها را در این رابطه نادیده بگیرند.
امروز هم قطر به دلیل بکارگیری سه کارمند ارشد دفتر نخست وزیری اسرائیل برای تبلیغات روابط عمومیاش مورد انتقادات شدید در اسرائیل قرار دارد… آنها در کنار به کارگیری اسرائیلیها این کار را در میان نزدیکترین افراد به نخست وزیر و دفتر نخست وزیری انجام دادند و همین امر بوی تعفن را بیش از پیش متصاعد میکند.
انتهای پیام/