به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری صابرین نیوز به نقل از خبرگزاری «نووستی»، بر اساس دادههای منتشر شده در وبسایت مؤسسه اقتصاد جهانی (IfW)، کشورهای غربی طی سه سالی که از آغاز حمله روسیه به اوکراین میگذرد، کمکهایی به ارزش حدود 267 میلیارد یورو اختصاص داده است.
در این گزارش آمده است که از این مبلغ، حدود 130 میلیارد یورو به کمکهای نظامی، 118 میلیارد یورو به حمایت مالی و 19 میلیارد یورو دیگر به کمکهای بشردوستانه اختصاص یافته است. همچنین، این مؤسسه اشاره کرده که میزان کمکهای اختصاصیافته به اوکراین در مقایسه با تولید ناخالص داخلی کشورهای غربی چندان قابل توجه نیست. بهعنوان مثال، آلمان و بریتانیا سالانه کمتر از 0.2 درصد و فرانسه، ایتالیا و اسپانیا حدود 0.1 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به این کمکها اختصاص دادهاند.
کریستوف تربش، مدیر پروژه «ردیاب حمایت از اوکراین» IfW، تأکید کرد: «اگر به بودجههای دولتی بیشتر کشورهای اروپایی نگاه کنیم، کمکهای ارائهشده به اوکراین طی سه سال گذشته بیشتر به یک «پروژه محبوب» سیاسی شباهت دارد تا یک تلاش بزرگ مالی.»
با این حال، بر اساس دادههای مؤسسه اقتصاد جهانی، میزان کمکهای کشورهای اروپایی به اوکراین از کمکهای ایالات متحده فراتر رفته است. بهطوریکه کشورهای اروپایی در مجموع 62 میلیارد یورو کمک نظامی و 70 میلیارد یورو کمک مالی و بشردوستانه اختصاص دادهاند، در حالی که ایالات متحده 64 میلیارد یورو به کمکهای نظامی و 50 میلیارد یورو به حمایتهای مالی و بشردوستانه تخصیص داده است.
تربش افزود: «با بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید، احتمالاً کمکهای نظامی ایالات متحده دوباره متوقف خواهد شد. در نتیجه، دولتهای اروپایی مجبور خواهند شد تلاشهای خود را افزایش دهند و خلأ بزرگی را که آمریکا بر جای میگذارد، پر کنند.»
مؤسسه اقتصاد جهانی همچنین یادآور شد که در مراحل اولیه درگیری، کمکهای نظامی به اوکراین عمدتاً از زرادخانههای موجود کشورهای غربی تأمین میشد، اما با گذشت زمان، این ذخایر کاهش یافته و اکنون بخش عمدهای از تجهیزات ارسالی شامل تسلیحات جدید تولیدشده توسط صنایع دفاعی است. علاوه بر این، به نقش فزاینده ابتکارات چندجانبه برای خرید تسلیحات نیز اشاره شده است.
حمله نظامی روسیه به اوکراین که در این کشور “عملیات ویژه برای حفاظت از دونباس” نامیده میشود، در تاریخ 24 فوریه سال 2022 به دستور ولادیمیر پوتین آغاز شد وبا وجود حمایت قاطع نظامی و مالی کشورهای غربی از کییف همچنان ادامه دارد. این تصمیم در پی وخامت اوضاع در مناطق شرقی اوکراین و اقدامات تحریک آمیز کشورهای عضو ناتو در این کشور اتخاذ شد.
انتهای پیام/