به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صابرین نیوز به نقل از خبرگزاری «تاس»، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته در مصاحبه با خبرنگار شبکه اول تلویزیون روسیه، اعلام کرد که مقامات مسکو ایالات متحده را طرف اصلی خود در مذاکرات مربوط به حل و فصل مناقشه اوکراین میدانند. وی گفت: «طرف اصلی ما در این فرآیند، واشنگتن است. البته اوکراین به هر شکل ممکن در مذاکرات برای حلوفصل مناقشه حضور خواهد داشت، ولی یک مسیر دوجانبه میان روسیه و آمریکا نیز وجود خواهد داشت.»
پسکوف تاکید کرد که مشارکت اتحادیه اروپا در حلوفصل بحران اوکراین در گفتوگوی تلفنی اخیر میان رئیسجمهور ولادیمیر پوتین با دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، مطرح نشد. به نظر میرسد که اروپاییها باید با واشنگتن مذاکره کنند تا جایگاه خود را در این فرآیند پیدا کنند.»
وی با یادآوری اینکه هنوز برای صحبت درباره دعوت از نمایندگان کشورهای اروپایی به مذاکرات حلوفصل درگیری اوکراین زود است، توضیح داد: «هنوز هیچ قالب مشخصی برای گفتوگو یا فرآیند مذاکرات مشخص نشده، بنابراین صحبت درباره این موضوع در حال حاضر بسیار زودهنگام است.»
دبیر مطبوعاتی پوتین تجربه توافقات مینسک را پرمعنا توصیف کرد و افزود که این تجربه در گامهای بعدی برای حلوفصل بحران، از جمله تصمیمگیری درباره اینکه چه کسانی به مذاکرات دعوت شوند، مد نظر قرار خواهد گرفت. وی تأکید کرد که فرآیند آمادهسازی برای تشکیل گروه مذاکراتی از سوی روسیه آغاز شده است.
پوتین و ترامپ درباره حملات با تسلیحات دوربرد آمریکا به روسیه صحبت نکردند
سخنگوی کرملین در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد که در گفتوگوی تلفنی میان ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ، موضوع استفاده از تسلیحات دوربرد آمریکایی برای حمله به عمق خاک روسیه مطرح نشده است.
پسکوف یادآور شد که دونالد ترامپ در پایان سال گذشته اعلام کرده بود که استفاده از موشکهای آمریکایی برای حمله به «صدها مایل در داخل خاک روسیه» را غیرقابل قبول میداند و تأکید کرده بود که «ما (آمریکا) فقط این جنگ را شعلهورتر میکنیم و آن را بدتر میسازیم.» مجله “تایم” این اظهارات ترامپ را منتشر کرده بود.
توافق پوتین و ترامپ برای دیدار در یک کشور ثالث پیش از تبادل سفرها
سخنگوی کرملین به این نکته اشاره کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، ضمن تبادل دعوتنامه برای سفر به مسکو و واشنگتن، توافق کردند که قبل از آن دیداری در یک کشور ثالث هماهنگ و برگزار کنند.
دیمیتری پسکوف با اشاره به دعوتهای رسمی متقابل پوتین و ترامپ برای سفر به مسکو و واشنگتن گفت که هنوز زود است درباره زمان استفاده از این دعوتها صحبت شود و اینکه رهبران دو کشور چه زمانی تصمیم بگیرند از این دعوتها استفاده کنند، بستگی به روند تحولات دارد.
وی افزود: «جزئیات و مکان دیدار پوتین و ترامپ، که در گفتوگوی تلفنی میان دو رئیسجمهور مورد توافق قرار گرفت، باید در آینده مشخص و هماهنگ شود. بر اساس توافق رؤسای جمهور، این دیدار زودتر از آنچه دیپلماتها تبادل احتمالی سفرها مینامند، برگزار خواهد شد.»
توافق پوتین و ترامپ درمورد میزبانی ریاض برای مذاکرات آینده
سخنگوی کرملین همچنین تاکید کرد که هر دو رهبر با عربستان سعودی بهعنوان مکان احتمالی این دیدار موافق بودند، اما هنوز تصمیم نهایی در این خصوص اتخاذ نشده است. وی توضیح داد: «در این مکالمه، ریاض بهعنوان مکان احتمالی برای دیدار دو رئیسجمهور مطرح شد. رئیسجمهور ترامپ پس از این گفتوگو ابراز داشت که به رهبری عربستان سعودی بهعنوان یک کشور شریک علاقهمند است. ضمن اینکه مشخص است که پوتین نیز روابط بسیار خوبی با ولیعهد عربستان دارد. عربستان سعودی کشوری است که روسیه در حوزههای مختلف با آن همکاری سازندهای دارد و از این منظر، ریاض گزینه مناسبی برای مذاکرات دو کشور محسوب میشود.»
پسکوف همچنین تایید کرد که تماسهای کاری میان روسیه و آمریکا در روزهای آینده آغاز خواهد شد و در جریان آنها، جزئیات دیدار میان پوتین و ترامپ که در گفتوگوی تلفنی اخیر به آن اشاره شد، مورد بحث قرار خواهد گرفت. وی در پاسخ به سوالی درباره ابتکارعمل ترامپ در برقراری تماس تلفنی با پوتین، گفت که ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرده بود که قصد دارد با رئیسجمهور روسیه تماس بگیرد. وی افزود: «همه این اظهارات رئیسجمهور ترامپ را به خاطر دارند.»
نباید انتظار حلوفصل سریع بحران اوکراین را داشت
سخنگوی کرملین در این مصاحبه تلویزیونی خواستار پرهیز از عجله در تفسیر اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، درباره مسائل سرزمینی مرتبط با بحران اوکراین شد. وی گفت: «فعلاً پیشنهاد میکنیم از پیشداوری خودداری شود.»
پسکوف افزود که در گفتوگوی تلفنی اخیر، پوتین و ترامپ بر وجود اراده سیاسی برای ادامه گفتوگوها درباره حلوفصل بحران اوکراین تأکید کردند و توافق داشتند که دستیابی به راهحل تنها از طریق مذاکرات صلحآمیز ممکن است. ولی مسلماً باید در آینده باید «منتظر نخستین نتایج مشترک» ماند.
انتهای پیام/