کاهش وابستگی به واردات با توسعه کسب و کار خرد

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری صابرین نیوز,  حمایت از کسب‌وکارهای خرد یکی از راهکارهای مؤثر در رشد اقتصادی، کاهش بیکاری و توسعه پایدار است. در سال‌های اخیر، دولت و نهادهای مختلف اقدامات متعددی برای تسهیل شرایط این کسب‌وکارها انجام داده‌اند.

یکی از مهم‌ترین اقدامات در این راستا، ایجاد صندوق‌های حمایتی برای ارائه وام‌های کم‌بهره به کارآفرینان کوچک است. به گفته مقامات دولتی، این وام‌ها به صاحبان کسب‌وکارهای خانگی، دست‌فروشان و تولیدکنندگان خرد اختصاص داده خواهد شد.

همچنین، برخی از شهرداری‌ها با راه‌اندازی بازارچه‌های محلی، فضای مناسبی را برای فروش مستقیم محصولات کسب‌وکارهای خرد فراهم کرده‌اند. این اقدام علاوه بر افزایش درآمد این کسب‌وکارها، موجب تقویت بازار داخلی و حمایت از تولیدات بومی می‌شود.  کسب‌وکارهای کوچک از این جهت مهم هستند که فرصت‌هایی را برای کارآفرینان فراهم می‌کنند و شغل‌های معناداری با رضایت شغلی بیشتری نسبت به موقعیت‌هایی که در شرکت‌های سنتی و بزرگ‌تر دارند، ایجاد می‌کنند. آنها اقتصاد محلی را تقویت می کنند، پول را در جوامع کوچک نگه می‌دارند و از محله‌ها حمایت می‌کنند.

کسب‌وکارهای کوچک بخش جدایی‌ناپذیر اقتصادهای محلی هستند و به ایجاد شبکه‌های وابستگی متقابل مالی کمک می‌کنند که رونق گسترده را تقویت می‌کنند. هرچه کسب و کارهای کوچک بیشتر از پتانسیل خود برای حمایت از یکدیگر استفاده کنند، ظرفیت آنها برای ایجاد یک جامعه تجاری محلی پر رونق بیشتر می ‌شود.

* صندوق کارآفرینی امید هشت هزار و 400فرصت شغلی در کشور ایجاد کرد

 جعفر صفایی‌مزید, مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید, با اشاره به اینکه صندوق کارآفرینی امید امسال توانسته با پرداخت بین هفت تا هشت همت تسهیلات و تأمین مالی برای بیش از39 هزار طرح خرد و متوسط این میزان اشتغالزایی را در کشور ایجاد کند افزود: در سال جدید این میزان اعتبارات و تسهیلات بین 10تا15 درصد افزایش خواهد یافت.

مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید گفت: بیش از هشت هزار و 400فرصت شغلی در کشور از ابتدای امسال تاکنون با پرداخت تسهیلات از سوی این صندوق ایجاد شده است. آنچه به ما تکلیف شده اشتغالزایی و حمایت از کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط است.

وی گفت:  قرار است با تاکیدات دولت و معاونت اجرایی ریاست جمهوری، برنامه‌های ویژه‌ای در این بخش اجرا شود تا با تامین مالی و فراهم شدن هرچه بیشتر زمینه اشتغال و کارآفرینی و با افتتاح واحدهای تولیدی بیشتر در کشور، اتفاقات خوبی در حوزه رشد اقتصاد و جهش تولید صورت گیرد.

صفایی‌مزید در خصوص احیای واحدهای تولیدی راکد و نیمه راکد گفت: صندوق کارآفرینی امید توانسته بیش از 730طرح نیمه تمام و راکد را در کشور احیا کند و به چرخه تولید بازگرداند.

وی با اشاره به طرح های صندوق کارآفرینی امید ادامه داد: «روستای نوفن» با هدف استفاده از طرح های دانش بنیان و فناورانه به منظور تقویت هرچه بیشتر تولیدات روستایی و احیای اقتصاد در روستا و «روستای بدون بیکار» از جمله طرح های در حال اجرای این صندوق به شمار می رود.

مدیر عامل صندوق کارآفرینی امید در خصوص پرداخت اعتبارات از محل قراردادهای عاملیت بند الف تبصره 18بیان کرد: در شبکه بانکی از جمله صندوق کارآفرینی امید، مهلت قرارداد عاملیت بند الف تبصره 18سال 1401تا پایان شهریور ماه امسال پایان یافته که در این زمینه صندوق کارآفرینی امید 100درصد تکالیف خود را اجرا کرده و بدین لحاظ رتبه نخست کشوری را در بین سایر موسسات مالی و شبکه های بانکی به خود اختصاص داده است.

صفایی مزید گفت: صندوق کارآفرینی امید در کل کشور با دستگاه های اجرایی، وزارتخانه هایی مانند اقتصاد، بنیاد علوی، بنیاد برکت و غیره تفاهمنامه همکاری منعقد کرده و امید است این همکاری ها ادامه یابد و نتایج خوبی را رقم بزند.

به گزارش صابرین نیوز, کسب و کارهای خرد و خانگی قادر هستند که در زمینه های ایجاد شغل، نوآوری در عرضه محصولات در اقتصاد مردمی کشورها تنوع و تاثیرگذاری زیادی داشته باشند. برای بسیاری از افراد اینگونه کسب و کار می تواند اهمیت زیادی داشته باشد. چرا که این نوع از کسب و کار می تواند به عنوان شروعی برای کسب و کار اصلی آن ها تلقی شود.

یکی از راه‌های توسعه کارآفرینی و اقتصاد، توسعه راه اندازی و رشد کسب وکار‌های خرد است. ارتباط زیاد بین نظام تامین مالی کشور با سیستم بانکی موجب شده است تا جایگاه سیستم بانکی در ارتباط با بهبود فضای کسب و کار برجسته‌تر شود. وجود فضای کسب و کار مناسب در کشور باعث افزایش انگیزه کارآفرینان در شروع فعالیت‌های جدید کسب و کار و در نتیجه افزایش فعالیت‌های اقتصادی می‌شود که می‌تواند موجب کاهش بیکاری شود.

حمایت از کسب‌وکارهای خرد نه‌تنها به ایجاد فرصت‌های شغلی جدید کمک می‌کند، بلکه موجب رشد اقتصادی و کاهش وابستگی به واردات می‌شود. انتظار می‌رود با اجرای برنامه‌های حمایتی بیشتر، مسیر رشد و پیشرفت این کسب‌وکارها هموارتر شود.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید