به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صابرین نیوز، همواره مراسم تشییع رهبران هر کشوری در جهان بیانگر میزان محبوبیت این رهبران و قدردانی از آنهاست و به اندازهای اهمیت دارد که تاثیر آن تا سالهای طولانی و در میان نسلهای آینده نیز باقی خواهد ماند.
رهبر بزرگ مقاومت که تبدیل به نماد مبارزه با ظلم در جهان شد
در طول تاریخ ثابت شده که تشییع پیکر رهبران آزادی بخش هر کشوری فقدان آن رهبر را به یک نیروی الهام بخش و عزم جمعی برای ادامه راه او تبدیل میکند و در مورد رهبر بزرگی همچون شهید سید حسن نصرالله، روشن است که مراسم باشکوه و تاریخی امروز تبدیل به انگیزهای مضاعف برای ادامه راه مقاومت در برابر ظلم و اشغالگری میشود.
از آنجایی که شهید سید حسن نصرالله و شهید سید هاشم صفیالدین در راه دفاع از فلسطین به شهادت رسیدند، مراسم تشییع آنها همبستگی جهانی برای فلسطین را بیشتر میکند و جنبشهای آزادیبخش و مقاومتی در برابر استعمار و استکبار را در سراسر جهان تقویت مینماید.
مراسم باشکوه تشییع پیکر شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین لحظه مهمی در تاریخ لبنان، منطقه و همه ملتهای آزاده جهان است که از حق مردم فلسطین در تعیین سرنوشت و بازگشت به سرزمین خود دفاع و اشغالگری و نسل کشی علیه انسانهای بیگناه و بیدفاع را محکوم میکنند.
از نظر تاریخی، همواره رهبرانی که علیه اشغالگری، استعمار و امپریالیسم ایستادهاند، تبدیل به نماد جهانی مبارزه با ظلم شده و از مرزهای جغرافیایی خود فراتر رفتند و ملتهای تحت ستم در سراسر جهان را برای مبارزه در راه گرفتن حق خود، تعیین سرنوشت و رهایی از استعمار تشویق کردند.
همچنین یک نکته دیگر که از نظر تاریخی حائز اهمیت است، این است که ترور این رهبران هرگز مقاومت در برابر استعمار را متوقف نکرده و این رهبران بعد از شهادتشان منبع الهام بیشتری برای مبارزه با ظلم بودند و روایت قهرمانیهای آنها انگیزه زیادی در میان نسلهای آینده برای مقاومت ایجاد میکند.
به طور مشخص لحظات وداع با قهرمانان نقطه عطفی در تاریخ آگاهی افکار عمومی به شمار میرود و همچنین یک سطح عاطفی بالایی دارد که فراتر از غم شخصی افراد بوده و به یک مسئله همگانی تبدیل میشود.
در اینجا قصد داریم به مراسم تشییع چند تن از رهبران بزرگ جهان و تاثیری که بر نسلهای آینده داشتهاند اشاره کنیم:
ارنستو چگوارا
چگوارا رهبر و چهره سرشناس در انقلاب کوبا بود و رهبری چریکهای آمریکای جنوبی را بر عهده داشت. علت شهرت او در تاریخ، عملکرد انقلابی برای مبارزه با استعمار و امپریالیسم بوده است.
چگوارا یک پزشک و معتقد بود که انقلاب مسلحانه تنها گزینه برای مقابله با رژیمهای ظالم و سرکوبگر است.
او همواره از وضعیت فقر و استثمار مردم کشورهای آمریکای جنوبی که تحت ستم رژیمهای استعماری قرار داشتند رنج میبرد و بر همین اساس جنبشی برای مبارزه با امپریالیسم ایجاد کرد و ملتها در کشورهای مختلف آمریکای جنوبی را تشویق به مبارزه میکرد.
او در سال 1996 به صورت ناشناس به بولیوی رفت تا یک جنبش مقاومتی را در این کشور ایجاد و رهبری کند. او یک گروه 50 نفره تشکیل داد و نام آن را ارتش آزادی بخش ملی بولیوی گذاشت و با ارتش بولیوی مبارزه میکرد.
در نهایت ارنستو چگوارا در اکتبر 1967 توسط ارتش بولیوی و سازمان آمریکایی سیا محاصره شد و مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
هدف آمریکا و ارتش بولیوی از کشتن چگوارا تضعیف روحیه جنبشهای انقلابی بود، اما مرگ او به جای تضعیف این روحیه موجب تقویت آن شد.
مقامات بولیوی محل دفن چگوارا را برای مدتی طولانی مخفی نگه داشتند تا اینکه جسد او در سال 1997 کشف و از بولیوی به کوبا منتقل شد.
مراسم تشییع چگوارا با سالهای طولانی تاخیر توسط آزادیخواهان انجام شد و او در تاریخ کشورهای آمریکای لاتین به نماد مبارزه با ظلم و امپریالیسم تبدیل گشت و در پایتختهای بسیاری از این کشورها مجسمه و نماد او قرار داده شده است.
مهاتما گاندی
گاندی به عنوان یک ملیگرای ضد استعمار در هند که توانست الهام بخش جنبشهای حقوق مدنی و آزادی در سراسر جهان شود، در کشور هند و نیز همه کشورهای دنیا به عنوان یک الگوی بزرگ از مبارزه با استعمار و ستم شناخته میشود.
پیکر گاندی طبق رسوم سنتی در آتش سوزانده شد و مرگ او غم و اندوهی بیسابقه ملی و نیز در میان آزادیخواهان جهان به وجود آورد و تبدیل به انگیزه بیشتر برای ادامه راه آرمان او شد؛ به طوری که این انگیزه قبل از ترور وی وجود نداشت در واقع ترور گاندی ملت هند و همه کشورهای تحت ستم را که از تبعیض نژادی و فرقهای عمیقاً رنج میبردند متحد کرد.
میراث گاندی برای مبارزه با استعمار و امپریالیسم بعد از ترور وی الهام بخش میلیونها نفر در سراسر جهان شد و مراسم تشییع او توجه جهانیان را به مبارزه هند برای رسیدن به استقلال جلب کرد. همچنین فلسفه گاندی در مبارزه با استعمارگران، الهام بخش جنبشهای آزادی بخش جهانی از جمله جنبش حقوق مدنی در آمریکا و جنبشهای ضد آپارتاید در آفریقای جنوبی بود.
مارتین لوترکینگ
مارتین لوترکینگ، رهبر جنبش حقوق مدنی آمریکاییهای آفریقایی تبار بود که از تبعیض نژادی در آمریکا به شدت رنج میبردند.
او بعد از رسیدن به سن نوجوانی و زمانی که متوجه شد دولتهای آمریکا تا چه اندازه میان سفیدپوستان و سیاه پوستان تبعیض قائل میشوند و حتی در مدارس، رستورانها، اتوبوسها و استفاده از خدمات عمومی هم رفتارهای تبعیض آمیز زیادی علیه سیاه پوستان وجود دارد، تصمیم به ایجاد جنبشی برای مبارزه با نژادپرستی و ظلم گرفت.
او موفق شد توجه ملت آمریکا را به مسئله حقوق مدنی معطوف کند و با وجود اینکه بحران نژادپرستی در آمریکا هرگز حل نشد، اما بزرگترین دستاورد وی این بود که چهره نژادپرست مقامات آمریکایی و غربی را به جهانیان نشان داد و تعداد زیادی از مردم دنیا را برای حمایت از سیاه پوستان بسیج کرد.
مارتین لوترکینگ هنوز هم از نمادهای مبارزه با ظلم در آمریکا و نیز کل جهان به شمار میرود و بعد از ترور وی موج بزرگی از اعتراضات در سراسر آمریکا به راه افتاد و همین مسئله موجب شد تا دولتهای آمریکا مجبور به تصویب قوانین حقوق مدنی شوند.
آمریکاییها مراسم بزرگی برای تشییع مارتین لوترکینگ ترتیب دادند و سپس فشارها بر مقامات آمریکا برای رسیدگی به مسئله نژادپرستی سیستماتیک در این کشور افزایش یافت و روش و سخنان مارتین لوکینگ هنوز هم الهام بخش جنبشهایی است که خواستار عدالت نژادی و حقوق بشر در سراسر جهان هستند.
شهید سید حسن نصرالله
بدون شک شهادت سید حسن نصرالله نقطه عطفی در تاریخ لبنان و درگیری اعراب با رژیم صهیونیستی به شمار میرود. روز 27 سپتامبر 2024 یک ایستگاه مهم در تاریخ محور مقاومت است؛ محوری که شهید نصرالله از پایههای اصلی آن به شمار میرود.
در آن روز لبنانیها و همه آزادگان جهان به شدت احساس خلأ کردند و غم از دست دادن سید حسن نصرالله برای تک تک مردم آزاده جهان فراتر از غم عمومی فقدان یک رهبر بود و تبدیل به یک اندوه شخصی شد؛ زیرا هر یک از آنها احساس میکنند که شهادت سید حسن نصرالله از نظر اخلاقی، عاطفی و روحی تاثیر زیادی روی آنها گذاشته است.
همانطور که گفتیم شهید سید حسن نصرالله در راه دفاع از حق ملت فلسطین به شهادت رسید و بنابراین روز تشییع او علاوه بر نشان دادن میزان علاقه ملتهای جهان به وی، یک روز باشکوه و تاریخی برای جلب همبستگی جهانی در راه حمایت از فلسطین است.
در سطح سیاسی هم تشییع پیکر شهید نصرالله با حضور گسترده ملتها و مقامات کشورهای بزرگ فرصتی است برای تایید ریشههای مقاومت در لبنان و فلسطین و کل منطقه، شکل دادن به گزینههای مقاومت ضد اشغالگری و ظلم، افزایش آگاهی و تاکید بر آزادی سرزمینها از شر اشغالگری و ….
مراسم امروز همچنین صدای بلند مقاومت است که نه تنها در منطقه بلکه کل جهان طنین انداز خواهد شد و مرحله بعد از تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی الدین، مرحلهای متفاوت از قبل خواهد بود.
انتهای پیام/