مهمترین فرصت‌ها و تهدیدهای پیش روی انقلاب اسلامی کدام است؟

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری صابرین نیوز، حمیدرضا مقدم‌فر مشاور فرمانده کل سپاه و کارشناس مسائل راهبردی، طی سخنانی با موضوع «فرصت‌ها و تهدیدهای انقلاب اسلامی» که در حرم رضوی(ع) و در جمع کارکنان، مدیران و خادمان این حرم ایراد شد، با اشاره به مهم‌ترین چالش‌ها و ظرفیت‌های پیش‌روی نظام اسلامی، به ماهیت منحصربه‌فرد انقلاب اسلامی پرداخت و اظهار داشت: این انقلاب از بدو پیروزی به دلیل ماهیت خود همواره با تهدیدهای گوناگونی از سوی دشمنان مواجه بوده، اما همزمان فرصت‌هایی بی‌نظیر برای پیشرفت و استحکام نیز داشته است.

مردم‌سالاری دینی؛ دستاوردی ماندگار

مقدم‌فر با تأکید بر اهمیت نظام‌سازی بر پایه مردم‌سالاری دینی و نیز مسئله «استقلال» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی افزود: بر این اساس نظام سیاسی برآمده از انقلاب اسلامی نه از الگوی شرقی و نه از الگوی غربی پیروی نکرده‌است و اصالت «مردم‌سالاری دینی» چنان است که در حقیقت جمع بین «دموکراسی غربی» و «دین» نیست بلکه پدیده منحصر به فردی است که بر مبنای دین مردم حق حاکمیت پیدا می‌کنند و در تعیین سرنوشت خود  هم از سر «حق» و هم از سر «تکلیف» مشارکت می نمایند. در حقیقت «جمهوری اسلامی» به عنوان نظام سیاسی که این نظریه را نمایندگی می‌کند پدیده‌ای است که در آن اسلامیت و جمهوریت در هم تنیده هستند و از یکدیگر غیر قابل تفکیک می باشند به طوری که بر اساس دیدگاه‌های مترقی امامین انقلاب اسلامی نه تنها اسلامیت حافظ جمهوریت است بلکه حفاظت از اسلامیت نظام نیز با جمهوریت و مشارکت مردم تأمین خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر تلاشی برای تضعیف اسلامیت یا جمهوریت، تهدیدی برای انقلاب محسوب می‌شود، تاکید کرد:  باید مهم‌ترین تهدید انقلاب اسلامی را در جداسازی این دو عنصر (یعنی اسلامیت و جمهوریت) از یکدیگر دانست.در حقیقت انقلاب اسلامی بدون «اسلام» انقلاب اسلامی نیست همچنانی که بدون «مردم» نیز انقلاب اسلامی نخواهد بود.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به شبهه‌افکنی در مورد اسلام سیاسی و تلاش برای ارائه برداشت‌های انحرافی مانند اسلام رحمانی، اسلام اجتماعی، و اسلام متحجر، این اقدامات را بخشی از راهبرد دشمن برای حذف عنصر اسلامی از انقلاب دانست.

وی در عین حال بر تلاش دشمن برای ایجاد دو قطبی‌های کاذب برای جداکردن مردم از انقلاب، به عنوان یک مسئله مهم تاکید کرد و گفت:دشمنان به خوبی دریافته‌اند اگر مردم از انقلاب اسلامی گرفته شوند انقلاب اسلامی قابلیت دوام و ماندگاری نخواهد داشت. در مقابل چنین تهدید شاهد هستیم که امام خمینی(ره) و امام خامنه‌ای مدظله همواره بر حضور مردم در صحنه و تکلیف شرعی حفظ نظام به عنوان اوجب واجبات تأکید کرده و از مردم خواسته‌اند در تمامی فرایند‌های انقلاب اسلامی از جمله در انتخابات مشارکت حداکثری داشته باشند و از حضور هرچه بیشتر آنان در پای صندوق‌های رأی و مشارکت در تعیین سرنوشت خود استقبال کرده‌اند.

تهدیدهای کلیدی علیه انقلاب اسلامی

مشاور فرمانده کل سپاه در ادامه به مهم‌ترین تهدیدهای پیش روی انقلاب پرداخت و افزود: از جمله چالش‌های پیش‌روی انقلاب، پروژه‌ی موسوم به نرمالیزاسیون و هضم آن در نظام سلطه جهانی، نفوذ لیبرال‌ها در ساختارهای تصمیم‌گیری و فراموشی آرمان‌های انقلاب است.

مقدم‌فر، نرمالیزاسیون و هضم شدن انقلاب اسلامی در هاضمه نظام سلطه جهانی، نفوذ و حاکمیت لیبرال‌ها در قدرت و تصمیم‌سازی کلان کشور و ایجاد “اختلاف و سرگرم ساختن کارگزاران نظام  و مردم به دعواهای سیاسی بی‌حاصل و غفلت‌زا و ایجاد انشقاق در جامعه با رو در رو ساختن مردم با یکدیگر و از همه مهم‌تر تغییر محتوای مفهوم «وجوب حفظ نظام» به مفهوم «هواداری» از کارگزاران و اشخاص در نظام اسلامی” را از دیگر تهدیدات پیش روی نظام اسلام دانست و برخی دیگر از تهدیدها علیه انقلاب اسلامی را به این نحو فهرست‌بندی کرد:

  • فراموش‌سازی و اعتبارزدایی از شعارهای اساسی و آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • جداسازی سه مفهوم «عقلانیت»، «معنویت» و «عدالت» از یکدیگر در مشی انقلابی‌گری و ایجاد تصویری از انقلابی‌گری بر اساس اصالت‌بخشی یکی از این سه و بی توجهی به دو بعد دیگر
  • حل‌ناشدگی مشکل ناکارآمدی و مربوط دانستن آن به نرم‌افزار نظام سیاسی یعنی «ولایت فقیه». به این معنا که مشکل ناکارآمدی از مدیریت به نظریه ربط داده شود.
  • غلبه «نظم سیاسی» بر «جوشش انقلابی» و یا غلبه «جوشش انقلابی» بر  «نظم سیاسی» که هر دو نظریه نظام انقلابی که امام خامنه‌ای در بیانیه گام دوم بر آن تأکید فرموده‌اند را به محاق خواهد برد. بر این اساس ممکن است طیف انقلابی و هوادار نظام جوشش انقلابی را در غفلت دستمایه اعتبارزدایی از ساختار و نظم سیاسی کند و یا طیف تکنوکرات با اصالت‌بخشی به نظم سیاسی شعله‌ای شور انقلابی را در جامعه خاموش سازد و این هر دو تهدیدی برای انقلاب اسلامی است و هزینه‌هایی را به انقلاب تحمیل خواهد کرد.
  • تحمیل فرهنگ و  سبک زندگی غربی بر اقشار مختلف و اصالت دادن به آن و اعتبارزدایی از سبک زندگی ایرانی و اسلامی که منجر به تغییر هویت در ابعاد سه گانه آن یعنی هویت ملی، هویت اسلامی و هویت انقلابی  خواهد شد.
  • عدم ابتکار عمل در مواجهه با مسائل نوپدید از جمله در عرصه فناوری و ارتباطات و تحولات فظای مجازی

فرصت‌های پیش‌روی انقلاب اسلامی

مقدم‌فر در بخش بعدی سخنان خود که به موضوع فرصت‌های پیش روی انقلاب اسلامی اختصاص داشت، خاطرنشان کرد: البته در کنار تهدیدها، انقلاب اسلامی فرصت‌های بزرگی نیز در اختیار دارد که می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت و استحکام بیشتر آن باشد که افول تمدن غرب و افزایش تأثیرگذاری اسلام در معادلات جهانی از جمله این فرصت‌هاست.

وی “آماده شدن شرایط برای تغییر هندسه قدرت جهانی و افزایش امکان تاثیرگذاری اسلام و مسلمانان در ساخت هندسه قدرت” را یکی دیگر از فرصت‌های مهم پیش روی انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت:”نهادینه شدن فرهنگ مقاومت و گسترش و استحکام جبهه مقاومت در منطقه”، “تحمیل شکست‌های ترمیم‌ناپذیر به رژیم اشغالگر قدس از سوی جبهه مقاومت و شکست هیمنه شکست‌ناپذیری آن” و “رویش جوانان مؤمن و انقلابی با سطح سواد و دانش قابل ملاحظه در بستر جمهوری اسلامی و افزایش تمایل و اقدام و عمل آنان در راستای پیشرفت کشور و پیشروندگی انقلاب اسلامی” از دیگر فرصت‌های بسیار مهمی است که باید به آنها توجه کرد.

این کارشناس مسائل راهبردی همچنین به “نهادینه شدن فرهنگ معنویت در کشور و نقش برجسته آن در حفظ و نگهداشت نیروهای انقلاب و وفادار به ارزش‌های انقلاب اسلامی” پرداخت و ضمن اشاره به شکست همه‌ پروژه‌های براندازی و آبدیده شدن نظام برای مقابله با فتنه ها به عنوان یک فرصت مهم، خاطرنشان کرد که کارآزمودگی و افزایش تجربه مدیریت در کشور  زمینه‌های یک تحول جدی و بزرگ در عرصه مدیریت اجرایی کشور را فراهم کرده است.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید