به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری صابرین نیوز، در ادامه صحبتها و مقالات نویسندگان مقامات و شخصیتهای بزرگ عربی- اسلامی درباره شهید سید حسن نصرالله در آستانه مراسم تشییع پیکر پاک ایشان به همراه شهید سید هاشم صفیالدین، «معن بشور» دبیرکل سابق کنگره ملی عربی در مقالهای به ویژگیهای شخصیتی والای سید شهید مقاومت پرداخته که خلاصه آن به شکل زیر است:
در مورد شهید سید حسن نصرالله که جان خود را در راه قدس فدا کرد و در میان امت اسلامی به عنوان مجاهد، رهبر، متفکر و عالمی بزرگ شناخته شده است و همواره در میادین جهاد و کار سیاسی حضور داشت، مطالب زیادی نوشته شده است. اما من هم تلاش دارم در این مقاله کمی از طرف خودم درباره شخصیت این رهبر بزرگ و تواضع و وفاداری ایشان صحبت کنم.
شهید نصرالله بهترین صفات یک رهبر را داشت
من از زمانی که شهید نصرالله را در اوایل دهه 90 قرن گذشته و بعد از انتخاب او به عنوان دبیرکل حزب الله در پی شهادت سید عباس موسوی میشناختم، یکی از برجستهترین ویژگیهایی که در ایشان دیده بودم، احترام، عشق، صداقت و اعتماد بود و همه کسانی که اشاره را میشناختند این را میدانستند.
تواضع، فضیلت بزرگ شهید سید حسن نصرالله بود و هرگز در برابر دیگران تکبر و غرور نداشت. این تواضع همراه با صداقت، شفافیت و سادگی بود و بهترین صفتی است که یک رهبر میتواند داشته باشد. همچنین تواضع زیبا و دوستانه شهید نصرالله هر مخاطبی را به این احساس میرساند که او یک رهبر بزرگ بود که با تمام قدرت وارد تاریخ امت اسلامی شد. محبتی که مردم به سید شهید مقاومت داشتند و دارند؛ یک محبت واقعی و دوجانبه بوده و هرگز از روی چاپلوسی و … نیست.
این تواضع و فروتنی شهید سید حسن نصرالله بود که دلها را به روی ایشان گشود، به طوری که به مقامی رسید که کمتر رهبری به آن میرسد؛ رهبری که انگیزه بزرگی برای جهاد میان مردم ایجاد میکرد و همه آماده بودند با جانهای خود در راهی که این رهبر بزرگ انتخاب کرده بود، فداکاری کنند. این مرد بزرگ مقاومت، زندگی خود را با آرمانهای عادلانه امت اسلامی پیوند داد.
سید شهید مقاومت تجلی وحدت امت اسلامی بود
اما دیگر فضیلت بزرگی که در این شهید جاودان، در ذهنها و دلهای مردم ماند، قدرت ایجاد وحدت در میان مردم بود و ایمان خود به وحدت میهن، وحدت امت اسلامی و وحدت انسانیت را در رفتارهای روزمره تجسم میبخشید و در همه مناسبات ملی، عربی، اسلامی و بین المللی این رویکرد خود را نشان میداد. شهید سید حسن نصرالله به هر ابتکار و پروژهای که ماهیت وحدت بخش داشت اهمیت زیادی میداد. به یاد دارم زمانی که ما در کنگره ملی عربی تصمیم به تاسیس کنگره ملی اسلامی با هدف خروج از درگیری فرقهای میان اعراب و مسلمانان گرفتیم، شهید سید حسن نصرالله در راس کسانی بود که بیش از همه به این پروژه علاقه داشت.
سید شهید مقاومت بر این باور بود که همگرایی میان جریانهای امت اسلامی قلعه بزرگی است که از ملتها، سرزمینها و حقوق مردم محافظت میکند. ایشان معتقد بودند بیشتر بلاها و شکستهایی که به امت اسلامی وارد شده، ناشی از اختلاف و دودستگی قومی و مذهبی بوده است.
همچنین پاسخ مثبت شهید سید حسن نصرالله به ایده ایجاد کنفرانس ملی اسلامی، نقش بزرگی در موفقیت وحدت و ارتباط میان همه گروههای عربی- اسلامی برای ایجاد یک فراکسیون تاریخی که حامل پروژه احیای امت اسلامی باشد، داشت. سید شهید مقاومت همچنین سالها بعد از تشکیل کنگره ملی عربی به ایده مشارکت در این کنگره پاسخ مثبت داد و حاج محمد فنیش، وزیر سابق لبنان وابسته به حزب الله را برای عضویت در این کنگره معرفی کرد و بعداً آقای نواف الموسوی، حسن عزالدین و عمار الموسوی از طرف حزب الله به این کنگره پیوستند و تا امروز عضو آن هستند.
یادم هست زمانی که سران کنگره ملی عربی پیشنهاد مشارکت حزب الله در کنگره ملی عربی را که حامل پروژه احیای امت اسلامی است دادند، شهید سید حسن نصرالله با لبخند گفت که ما هم همین پروژه را حمل میکنیم. این ذهنیت وحدت بخش شهید سید حسن نصرالله نشان میدهد که حزب الله به رهبری ایشان چگونه با بسیاری از طوفانها و زلزلههایی که جوامع و کشورهای عربی را به لرزه درآوردند، از جمله فتنههایی که با ترور رفیق حریری، نخست وزیر فقید لبنان توسط دشمنان آغاز شد و سعی در نابودی جایگاه سیاسی مقاومت در لبنان داشت.
نقش شهید نصرالله در مقابله با فتنههای محور آمریکا علیه ملتهای منطقه
سید شهید مقاومت در برابر جنگی که آمریکا در سال 2003 علیه عراق به راه انداخت هم همین رویکرد وحدت بخش را داشت و چند روز قبل از آغاز این جنگ، بر ضرورت اقدام جمعی کل عراقیها در برابر دشمن آمریکایی تاکید کرد. شهید نصرالله در سخنرانی خود بعد از آغاز این جنگ و اشغالگری آمریکا در عراق هم، در افتتاحیه اجلاس کنگره عمومی عربی برای حمایت از مقاومت عراق تاکید کرد: اگر آمریکاییها انتظار دارند که مردم عراق با گل از آنها پذیرایی کنند، من به آمریکاییها میگویم که عراقیها با بمب و گلوله مقابل اشغالگران آمریکایی خواهند ایستاد. این همان اتفاقی بود که در نهایت رخ داد و صحت گفتههای شهید نصرالله ثابت شد.
در اینجا همچنین باید به موضع مهم و تاثیرگذار شهید نصرالله در بحران سوریه در سال 2011 هم اشاره کنیم؛ جایی که ایشان تلاش زیادی برای برقراری گفتگوی ملی میان نظام وقت سوریه و مخالفان انجام داد و مواضع میانه و منعطفی را اتخاذ کرد که خوشایند بسیاری از افراطیها نبود.
موضع ملی شهید نصرالله و نجات لبنان از جنگ داخلی
در مورد خود لبنان هم همه میدانند که بعد از ترور رفیق حریری در 14 فوریه 2025 چه طرفی قصد داشت لبنان را به تونل جنگ فرقهای و مذهبی بکشاند. اما شهید سید حسن نصرالله از هر تلاشی برای انفجار موضع ملی و سیاسی در لبنان جلوگیری کرد و در برابر بسیاری از فتنههایی که میخواست حزب الله و کل لبنان را وارد جنگ داخلی کند ایستاد. شاید بارزترین موضع شهید نصرالله در این زمینه سخنرانی معروف او بعد از ترور شهید «احمد محمود» در محله قصقص باشد که طی آن سید شهید مقاومت گفت: اگر هزاران احمد محمود از ما را هم به شهادت برسانند، ما هرگز وارد جنگ داخلی نمیشویم.
در اینجا باید به تفاهم ملی حزب الله با جریان آزاد ملی لبنان که زمینه ساز بسیاری از پروژههای ملی و مقابله با فتنهها شد نیز اشاره کنیم؛ جایی که شهید سید حسن نصرالله با میشل عون (رئیس جمهور و رئیس سابق جریان آزاد ملی لبنان) در کلیسای مارمیخائیل، سند این تفاهم را تحت عنوان تفاهم فوریه امضا کرد. این نشان میداد که شهید سید حسن نصرالله هرگز دیدگاه مذهبی و دینی به ثوابت و اصول ملی لبنان ندارد و با همه جریانهای ملی فارغ از دین و مذهب آنها تعامل سازنده برقرار میکرد.
من هرگز فراموش نمیکنم که در چند دیداری که با ایشان داشتم، شهید سید حسن نصرالله چقدر با اشتیاق از نشستهایی که با رفیق حریری برگزار میکرد حرف میزد و از نتایج مثبتی که حاصل شده بود ابراز خوشحالی میکرد. موضع وحدت بخش شهید سید حسن نصرالله، در سخنان، مواضع و روابط ایشان کاملاً مشهود بود و تاکید میکرد که مقاومت باید وحدت بخش باشد و هرگونه لغزش در مسیر غیر متحد منجر به تضعیف مقاومت خواهد شد.
شهید سید حسن نصرالله با تواضع مثال زدنی خود علاوه بر انجام وظیفه دینی، اخلاقی، جهادی، فکری و شرعی، روابط سالم و موثری با همه احزاب و طرفها برقرار میکرد.
انتهای پیام/