روسیه اروپا را از فکر اعزام نیرو به اوکراین برحذر داشت

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری صابرین نیوز، “آلکسی مشکوف” سفیر روسیه در فرانسه شب گذشته، پنجشنبه، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «نووستی»، اعلام کرد که مسکو اعزام نیروهای نظامی اروپایی به اوکراین را به‌عنوان اقدامی در جهت تشدید درگیری ارزیابی خواهد کرد. وی تأکید کرد: «بدیهی است که استقرار نیروهای نظامی در شرایطی که درگیری‌های نظامی همچنان در جریان است، عملاً به معنای اعلان جنگ با تمامی پیامدهای آن خواهد بود.»

این دیپلمات روس تاکید کرد که استقرار هرگونه نیروی نظامی از سوی کشورهای ثالث در اوکراین، نیازمند موافقت هم‌زمان کی‌یف و مسکو با این مسئله است.

خبرگزاری “رویترز” در اواسط دسامبر 2024 گزارش داده بود که رهبران کشورهای اروپایی در حال بررسی امکان اعزام 100 هزار نیروی نظامی به اوکراین در صورت برقراری آتش‌بس و امضای توافق صلح با روسیه هستند تا ضامن اجرای توافقات باشند.

 اعزام 200 هزار نیروی نظامی غربی به اوکراین غیرواقع‌بینانه است

سفیر روسیه در فرانسه همچنین اعلام کرد که درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای اعزام 200 هزار نیروی نظامی غربی به این کشور غیرواقع‌بینانه به نظر می‌رسد.

در اواخر ژانویه گزارش شده بود که زلنسکی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس تاکید کرده بود که کی‌یف به حضور 200 هزار نظامی اروپایی به‌عنوان «نیروی حافظ صلح» نیاز دارد تا امنیت اوکراین را پس از پایان درگیری با روسیه تأمین کنند.

آلکسی مشکوف در این باره گفت: «این  درخواست کاملاً غیرواقع بینانه است، هیچ‌کس نمی‌تواند چنین نیرویی را گرد هم بیاورد. متحدان غربی اوکراین تاکنون تمام توان خود را به کار گرفته‌اند و دیگر قادر نخواهند بود نیروهایی موسوم به «حافظان صلح»  نیز به این کشور اعزام کنند.»

وی همچنین تأکید کرد که این مسئله عمدتاً شامل نیروهای ارتش‌های منظم اروپایی می‌شود و موضوع اعزام مزدور به اوکراین متفاوت است.

اخیراً گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه مقامات اروپایی در تلاش هستند تا رئیس‌جمهور ایالات متحده، دونالد ترامپ، را برای اعزام نیروهای حافظ صلح آمریکایی به اوکراین و تأمین تضمین‌های امنیتی برای این کشور اروپای شرقی متقاعد کنند.

جنگنده‌های فرانسوی ارسالی به اوکراین تسلیحات از کار افتاده هستند

آلکسی مشکوف در پاسخ به سوال دیگری یادآور شد که ارسال جنگنده‌های میراژ توسط فرانسه برای نیروهای مسلح اوکراین را می‌توان نمونه‌ای از اسقاط رایگان تسلیحات از کار افتاده دانست. وی تأکید کرد که غرب نه تنها به دلایل سیاسی، بلکه «به دلایل سودجویانه» نیز تسلیحات خود را به کی‌یف ارسال می‌کند.

سفیر روسیه گفت: «اولین منفعتی که اکنون به پایان خود نزدیک می‌شود، به‌اصطلاح اسقاط تسلیحات مستعمل است. […] نمونه بارز آن ارسال جنگنده‌های Mirage 2000 است. بسیاری از ما به خاطر داریم که این هواپیماها را در دوران کودکی در نمایشگاه‌های هوایی دیده‌ایم.»

این دیپلمات روس توضیح داد که از بین بردن تجهیزات نظامی قدیمی غرب هزینه‌بر است، بنابراین فرستادن آن‌ها به اوکراین تحت عنوان «میلیون‌ها یورو کمک نظامی» ارزان‌تر از امحای داخلی آن‌ها تمام می‌شود و در ازای این کار تسلیحات نظامی جدید خریداری خواهد شد.

روز گذشته سباستین لوکورنو، وزیر دفاع فرانسه اعلام کرد که نخستین جنگنده‌های Mirage 2000 که امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در ژوئن 2024 وعده داده بود، وارد اوکراین شده‌اند. به گفته وی، این جنگنده‌ها توسط خلبانان اوکراینی که در فرانسه آموزش دیده‌اند، هدایت خواهند شد.

مسکو قصد توقف موقت درگیری نظامی در اوکراین را ندارد

آلکسی مشکوف، سفیر روسیه در فرانسه تاکید کرد که روسیه فریب غرب را نخواهد خورد و اجازه نخواهد داد که کی‌یف از طریق توقف درگیری نظامی مجدداً فرصت تسلیح ارتش خود را بدست آورد. وی در این باره توضیح داد: «در غرب این تمایل وجود دارد که وقتی می‌بینند خطوط دفاعی ارتش اوکراین در حال فروپاشی است، فوراً درگیری‌ها را متوقف کنند، نیروهای خود را در آنجا مستقر کرده و روند تسلیح مجدد ارتش اوکراین را آغاز کنند. ولی طرف روسی از این تاکتیک‌ها آگاه است و به‌سختی می‌توان تصور کرد که فریب آن‌ها را بخورد.»

در این رابطه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز یادآور شده که برقراری آتش‌بس موقت در جبهه نبرد با اوکراین برای طرف روسی غیرقابل قبول است. وی گفت: «مسکو به توافقات و سازوکارهای حقوقی الزام‌آور و قابل اعتمادی نیاز دارد که تضمین کند این بحران دوباره تکرار نخواهد شد.»

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید