دستگیری یکی دیگر از دانشجویان فلسطینی دانشگاه کلمبیا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری صابرین نیوز، مقامات مهاجرتی آمریکا یک دانشجوی دانشگاه کلمبیا به نام محسن مهدوی را که در اعتراض ها در حمایت از فلسطین و علیه رژیم اسرائیل شرکت کرده بود، دستگیر کردند.

براساس این گزارش، بازداشت این دانشجوی حامی فلسطین زمانی اتفاق افتاد که او برای انجام مصاحبه به منظور دریافت شهروندی آمریکا، وارد خاک این کشور شده بود.

پس از بازداشت این دانشجو، قاضی ویلیام سشنز از ایالت ورمونت دستور داد که دولت و دیگر مقامات مهاجرتی نباید محسن مهدوی را از آمریکا اخراج کرده و یا او را از ایالت ورمونت منتقل کنند.

تاکنون مقامات اداره مهاجرت و گمرکات آمریکا در این باره اظهارنظر نکرده‌اند.

وکلای مهدوی در دادخواست خود به دادگاه به منظور جلوگیری از عدم انتقال او از ایالت ورمونت، اظهار کردند محسن مهدوی شهروندی اهل کرانه باختری است و در یکی از اردوگاه آوارگان این منطقه بزرگ شده است. او دانشجوی دانشگاه کلمبیا بود و قصد داشت برای دریافت مدرک کارشناسی ارشد در ترم پاییز 2025، به این دانشگاه بازگردد.

در این دادخواست آمده است دولت آشکارا بیان کرده که قصد دارد افرادی مانند آقای مهدوی را که حامی آتش بس و پایان جنگ و خونریزی در غزه هستند، تنبیه کند.

دستگیری مهدوی اعتراضات برخی مقامات آمریکایی را برانگیخته است. سناتور برنی سندرز و دیکر مقامات کنگره ای ایالت ورمونت، این اقدام دولت را غیراخلاقی، غیرانسانی و غیرقانونی نامیده و اظهار کردند این شهروند قانونی آمریکا باید مراحل قانونی را طی کرده و به سرعت آزاد شود.

آنها افزودند: مهدوی برای طی کردن مراحل نهایی درخواست شهروندی خود وارد اداره مهاجرت شده بود. اما او در آنجا دستگیر شد و به دستانش دستبند زده شد.

پرونده مهدوی مشابه پرونده محمود خلیل دیگر دانشجوی این دانشگاه است که در تاریخ 8 مارس به دلیل شرکت در تجمعات حمایت از فلسطین در این دانشگاه، دستگیر و برای اخراج از آمریکا به یک مرکز بازداشت در لوئیزیانا منتقل شده است.

روز جمعه یک قاضی مهاجرتی در آمریکا حکم داد که دولت می تواند محمود خلیل دانشجوی فلسطینی دانشگاه کلمبیا را اخراج کند.   

دولت فدرال آمریکا برای اخراج محمود خلیل، فعال دانشجویی دانشگاه کلمبیا و ساکن قانونی دائم آمریکا به یک یادداشت دو صفحه‌ای که به امضای مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا رسیده استناد کرده است.

این یادداشت که خبرگزاری آسوشیتدپرس به آن دسترسی پیدا کرده هیچ اتهام کیفری علیه خلیل مطرح نکرده و تنها به عقاید او به عنوان دلیلی برای اخراج اشاره دارد.

خلیل، 30 ساله، فلسطینی‌تبار متولد سوریه و دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشکده امور بین‌الملل دانشگاه کلمبیا در سال گذشته سخنگوی فعالان دانشجویی در اعتراضات گسترده علیه رفتار رژیم صهیونیستی با فلسطینیان و جنگ غزه بود.

روبیو در یادداشت خود مدعی شده است که حضور خلیل در آمریکا به سیاست این کشور در «مبارزه با یهودستیزی در جهان و داخل آمریکا» آسیب می‌رساند. او مدعی شد که «رفتارهای یهودستیزانه» با اهداف سیاست خارجی آمریکا مغایرت دارد.

این یادداشت روز چهارشنبه پس از آن ارائه شد که قاضی مهاجرتی «جیمی کومنز» به دولت دستور داد تا شواهد خود علیه خلیل را پیش از جلسه استماع روز جمعه ارائه کند. خلیل از 8 مارس در نیویورک بازداشت و به مرکز بازداشت در لوئیزیانا منتقل شده است. وکلای او این اقدام را «حمله به حقوق آزادی بیان خلیل درباره فلسطین» توسط دولت ترامپ توصیف کرده‌اند.

دولت آمریکا به ماده‌ای کمتر استفاده‌شده از قانون سال 1952 استناد می‌کند که به وزیر امور خارجه اختیارات گسترده‌ای برای اخراج مهاجرانی می‌دهد که حضورشان به منافع سیاست خارجی آمریکا آسیب برساند. اما وکلای خلیل استدلال می‌کنند که این قانون هرگز برای سرکوب سخنانی که قانون اساسی آن را مجاز می‌کند طراحی نشده است.

خلیل، که با یک شهروند آمریکایی ازدواج کرده و همسرش این ماه منتظر تولد اولین فرزندشان است، اتهامات یهودستیزی را رد کرده و در نامه‌ای از زندان در ماه گذشته، دولت ترامپ را به «هدف قرار دادن او به عنوان بخشی از استراتژی گسترده‌تر برای سرکوب مخالفان» متهم کرده است.

دولت ترامپ در موضوع اخراج مهاجران به احکام دادگاه ها استنباط می کند. برای مثال در تازه ترین مورد، پس از اخراج اشتباهی یک شهروند اهل السالوادور، دولت اعلام کرد که نمی خواهد وی را به آمریکا بازگرداند.

انتهای پیام/ 

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید