به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری صابرین نیوز، وحید جلال زاده، معاون امور کنسولی وزارت امور خارجه در حاشیه مراسم اختتامیه «نخستین همایش بینالمللی طوفان الاقصی و غزه؛ روایتها و واقعیتها» در پاسخ به سئوال صابرین نیوز درباره پیگیری پرونده اتباع کشته شده ایرانی در فرانسه گفت: ما از همان ساعات اولیه اتفاق ناگواری که برای دو تبعه ایرانی در فرانسه افتاد، هم سفیر فرانسه در تهران را به وزارت خارجه دعوت کردیم و هم سفیر ما در پاریس با مقامات فرانسه ملاقاتهایی را داشت و مراتب اعتراضمان را از این حادثه تلخ بیان کردیم.
از همان ابتدا پیگیری کردیم که دولت فرانسه باید به خانوادههای این دو تبعه ایرانی غرامت بپردازد.
از طریق کنسولی داریم پیگیریهایی را انجام میدهیم تا اجساد این اتباع ایرانی به کشور منتقل شود و چون در این حادثه 5 نفر به قتل رسیدند، دادگاه دارد به این پرونده رسیدگی میکند.
امیدوارم طی هفتههای آینده این اجساد به ایران منتقل شود و غرامت به خانوادههایشان پرداخت شود.
از دولت فرانسه درخواست داریم چگونگی و ماهیت این حادثه را به جمهوری اسلامی ایران پاسخ دهد.
با مردم، دولت و گروههای مقاومت در لبنان یک ارتباطات تاریخی و گستردهای داریم
وی همچنین در خصوص سفر اخیر خود به لبنان گفت: ما در ادامه رایزنیها در منطقه سفر دو روزهای را به لبنان داشتم. ما با مردم، دولت و گروههای مقاومت در لبنان یک ارتباطات تاریخی و گستردهای داریم.
ما در این سفر با وزیر خارجه و رئیس مجلس لبنان ملاقات داشتم و روابط فی مابین ایران و لبنان را مورد بررسی قرار دادیم.
دولت و مردم ایران در همه شرایط چه تلخی و چه شیرینی در کنار مردم و دولت لبنان بودند. ما همچنان آمادهایم که هر زمان دولت لبنان درخواست کمک کند، حتما در میدان حاضر باشیم.
در دیدار با رئیس مجلس لبنان دعوت آقای قالیباف از ایشان را تجدید کردم و خواستم که سفری به ایران داشته باشند. رئیس جمهور لبنان انتخاب شده و دولت یک سامان خوبی پیدا کرده و ایشان هم پذیرفتند که در اولین فرصت ممکن به ایران سفر کنند.
آقای نبیه بری از مجاهدان قدیمی جبهه مقاومت است و در این ماههای گذشته خصوصا در بحث آتش بس در لبنان تلاش کردند.
همچنین با تعدادی از ایرانیان مقیم سوریه که در بیروت بودند ملاقات کردم. یکسری مشکلات کنسولی داشتند که مورد بررسی قرار دادیم.
برخورد دولت سوئد را غیرسازنده میدانیم
جلال زاده در خصوص اتهامات سوئد علیه ایران و همچنین اخراج رییس مرکز امام علی در استکهلم گفت: مدیرکل اروپای ما سفیر سوئد در تهران را به وزارت خارجه دعوت کرد و مراتب اعتراض خودمان را اعلام کردیم. همچنین سفیر ما در سوئد نیز به وزارت خارجه اعلام کرده که این مرکز، مرکز فرهنگی و دینی بوده و به هیچ عنوان اقدامی علیه امنیت ملی سوئد انجام نداده و قوانین سوئد را نقض نکرده است.
ما این برخورد دولت سوئد را غیرسازنده میدانیم و مخالف منافع دو کشور ارزیابی میکنیم.
از دولت سوئد درخواست داریم مواضع سازنده ای را در خصوص این اتفاق بگیرد. آقای حکیم اللهی از روحانیون معتبر در اروپا است و رفتار ایشان در سوئد هم به هیچ عنوان در شرایطی نبوده که دولت سوئد حتی یکبار هم به ما اعتراض بکند.
این مرکز یک مرکز فرهنگی است و ما اعلام کردیم که این مرکز باید به فعالیت خودش ادامه دهد.
انتهای پیام/