تصویب ۳ توافقنامه و درخواست مجلس درباره یک موافقتنامه

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری صابرین نیوز، آخرین جلسه علنی این هفته مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف با حضور 221 نماینده و غیبت و تاخیر 2 نماینده برگزار شد.

اولین دستورکار این جلسه بررسی لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری مردمی بنگلادش به منظور حذف مالیات مضاعف در مورد مالیات‌های بر درآمد و جلوگیری از فرار و اجتناب مالیاتی بود که نمایندگان با اکثریت آرا لایحه مذکور را به تصویب رساندند.

در ادامه این جلسه، لایحه موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری فنلاند به منظور اجتناب از اخذ مالیات مضاعف و جلوگیری از فرار مالیاتی در مورد مالیات‌های بر درآمد هم به تصویب رسید.

علاوه بر این در این نشست کلیات و جزئیات لایحه موافقتنامه استرداد مجرمین میان ایران و ونزوئلا هم مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.

همچنین بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر، در دستورکار قرار گرفت که نمایندگان با اکثریت آرا آن را به تصویب رساندند.

* ارجاع اختلاف بین یک سازمان ایرانی و شرکت چینی به داوری

در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد لایحه ارجاع اختلاف بین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران «شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی ایران» و شرکت چینی ساتارم به داوری بررسی شد و کلیات و جزییات آن به تصویب رسید.

*درخواست قالیباف از دولت درباره توافقنامه ایران وروسیه

در بخش دیگری از این جلسه محمدرضا صباغیان نماینده بافق در مجلس در اخطاری با استناد به اصل 77 قانون اساسی درباره توافقنامه راهبردی ایران و روسیه بیان کرد: الآن ما قراردادی با روسیه به امضا رسانده‌ایم و روز گذشته اعلام شد که این قرارداد در مجلس دومای روسیه به تصویب رسیده است اما ما به‌عنوان نماینده مجلس هنوز از این قرارداد خبر نداریم.

وی افزود: این در حالی است که بر اساس اصل 77 قانون اساسی این قرارداد پس از امضا باید به صحن مجلس ارائه شود و مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه محمدباقر قالیباف در پاسخ به اخطار نماینده بافق اظهار کرد: همان‌طور که مطرح شد بر اساس اصل 77 باید همه مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و معاهده‌های بین‌المللی به صحن مجلس بیایند اما درباره برنامه 25ساله با روسیه هنوز لایحه مربوطه به مجلس نیامده است؛ درخواست بنده این است که دولت زودتر این لایحه را ارسال کند که ما هم خارج از نوبت حتماً رسیدگی کنیم.

*پاسخ نیکزاد به رسایی درباره بررسی موافقتنامه‌های بین‌المللی

به گزارش صابرین نیوز، همچنین حجت الاسلام حمید رسایی نماینده تهران در این نشست در تذکری گفت: آقای قالیباف امروز در جریان بررسی معاهده‌نامه‌ها بیان کرد که ما این معاهده‌ها و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی را یا باید رد کنیم یا تصویب کنیم و اصلاح نمی‌توانیم انجام دهیم. این نگاه، برخلاف روح قانون اساسی و ماده 149 است که می‌گوید پس از تصویب کلیات، جزئیات طرح‌ها و لوایح به ترتیب مشخصی بررسی می‌شود.

وی درباره بررسی توافقنامه‌های بین‌المللی در مجلس افزود:مجلس می‌تواند و باید در بندهای مختلف ورود کند؛ در مواردی ممکن است مجلس موضوعی را نپذیرد و دولت موظف است آن را به طرف مقابل اعلام کند.

نماینده مردم تهران با اشاره به بررسی لوایح مربوط به پالرمو و FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: یکی از موارد اختلافی که اکنون در مجمع در حال بررسی است، همین موارد است و نباید در شرایط فعلی که مذاکرات غیرمستقیم در جریان است، از داخل کشور پیام ضعف مخابره شود یا مفرهایی که در مواقع اضطراری به کار می‌آیند، بسته شود.

رسایی با تأکید بر اینکه هدف طرف آمریکایی از اصرار بر اجرای کامل 41 بند برنامه اقدام FATF، بستن دست ایران در مقابله با تحریم‌هاست، گفت: در لایحه پالرمو، مهم‌ترین مسئله انسداد مسیرهای دور زدن تحریم‌هاست. حتی اگر ما در این زمینه حق شرط هم بگذاریم، نمی‌تواند اثر اصلی این لایحه را خنثی کند.

در ادامه جلسه، علی نیکزاد که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر نماینده تهران گفت: ماده 149 مربوط به موافقتنامه‌ها نیست؛ موافقتنامه‌ها طبق قانون اساسی باید به مجلس بیاید. وقتی وزرا در کمیسیون مشترک بحثی را مطرح می‌کنند، رئیس گروه پارلمانی دوستی دو کشور نیز همراه آنها بوده و ناظر هستند؛ بنابراین معاهدات بین دو دولت یا باید تأیید یا رد شود و با اصلاح آن سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

در ادامه نشست، علی نیکزاد که ریاست جلسه را بر عهده داشت فرا رسیدن سالروز شهادت شهید اهل قلم سید مرتضی آوینی و همچنین شهید سپهبد علی صیاد شیرازی را گرامی داشت.

وی همچنین یادداشت رئیس کمیسیون کشاورزی، منابع طبیعی، آب و محیط زیست را در صحن مجلس قرائت کرد که در آن آمده است: در خصوص قطعی برق چاه‌های کشاورزی شب گذشته با آقای وزیر نیرو جلسه‌ای برگزار شد و مقرر شد که از این به بعد برق چاه‌های کشاورزی قطع نشود. همچنین درخصوص تولید محصولات کشاورزی نیز جلسه‌ای با جهاد کشاورزی و مبادی ذی‌ربط برگزار و مقرر شده که از صادرات محصولات کشاورزی نظیر پیاز و گوجه فرنگی جلوگیری نشود.

در پایان جلسه علنی امروز نیز محمد رشیدی عضو هیات رئیسه مجلس، دو سوال مجید نصیرپور و علی اکبر علیزاده از احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را اعلام وصول کرد.

انتهای‌پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید