تحولات اوکراین|نگرانی کی‌یف از  نزدیکی مواضع مسکو و واشنگتن

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری صابرین نیوز،  روزنامه “پولیتیکو” گزارش داده که کی‌یف از نزدیک شدن مواضع روسیه و ایالات متحده در خصوص ضرورت برگزاری انتخابات در اوکراین ابراز نگرانی کرده است. در این تحلیل یادآوری شده: «واشنگتن نیز به مسکو پیوسته و از اوکراین خواسته تا انتخابات برگزار کند، این وضعیت بشدت باعث نگرانی مقامات کی‌یف شده است.»

به نوشته این نشریه، اوکراین نگران آن است است که برگزاری انتخابات در  شرایط کنونی، یکپارچگی کشور را به خطر بیندازد. یک وزیر پیشین دولت اوکراین که نامش فاش نشده، به “پولیتیکو” گفته است که همسویی مواضع آمریکا و روسیه در خصوص انتخابات «نگران‌ کننده» است و افزود که این اولین نشانه‌ای است که «دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در خصوص لزوم برکناری ولودیمیر زلنسکی توافق دارند.»

روز گذشته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که موضوع برگزاری انتخابات در اوکراین برای مذاکرات آتی درباره حل و فصل مناقشه اهمیت دارد، هرچند این مسئله مورد پسند زلنسکی نیست.

 چند روز قبل کیت کلوگ، نماینده ویژه کاخ سفید در امور اوکراین اعلام کرده بود که ایالات متحده برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی جدید در اوکراین را تا پایان سال 2025 ضروری می‌داند.

دوره ریاست‌جمهوری ولودیمیر زلنسکی در تاریخ 20 می 2024 به پایان رسید. انتخابات ریاست‌جمهوری اوکراین که قرار بود در سال 2024 برگزار شود، به دلیل وضعیت جنگی و بسیج عمومی لغو شد. زلنسکی پیش‌تر اعلام کرده بود که برگزاری انتخابات در شرایط فعلی «نامناسب» است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و هفتاد و هفتمین (1077) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ادعای ترامپ درباره پیشرفت قابل توجه در حل‌وفصل بحران اوکراین 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده معتقد است که در زمینه حل‌وفصل بحران اوکراین، پیشرفت قابل توجهی حاصل شده است.

ترامپ شب گذشته، دوشنبه، در گفتگو با خبرنگاران در کاخ سفید مدعی شد: «ما در مورد روسیه و اوکراین به پیشرفت قابل توجهی دست یافته‌ایم.» با این حال، وی توضیح نداد که دقیقاً چه مواردی را مدنظر دارد. او با اشاره به اینکه پایان دادن به این درگیری را ضروری می‌داند، تأکید کرد: «باید دید چه اتفاقی خواهد افتاد، ولی از هم اکنون پیشرفت دیده می‌شود.» 

یک روز قبل ترامپ در سخنرانی خود در پایگاه هوایی اندروز در نزدیکی واشنگتن اعلام کرده بود که دولت او برنامه‌ریزی‌هایی برای انجام مذاکرات با روسیه و اوکراین انجام داده و ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.

دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه در این رابطه یادآور شد که مسکو همچنان آماده برقراری تماس با ایالات متحده در سطح رؤسای جمهور است، اما تاکنون هیچ درخواستی از سوی واشنگتن دریافت نکرده است.

ترامپ: بایدن از اروپا پولی برای اوکراین درخواست نکرد

رئیس‌جمهور ایالات متحده شب گذشته از این مسئله انتقاد کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، از کشورهای اروپایی درخواست افزایش تأمین مالی حمایت از اوکراین نکرد، بلکه «صرفاً پول مالیات‌دهندگان آمریکایی را توزیع کرده است.»

دونالد ترامپ در جمع خبرنگاران در دفتر بیضی شکل کاخ سفید گفت: «ما نزدیک به 300 میلیارد دلار برای کمک به اوکراین اختصاص دادیم، در حالی که اروپا 200 میلیارد دلار کمتر پرداخت کرده است. چرا؟ چون بایدن هرگز از آن‌ها درخواست پول نکرد، بلکه فقط منابع مالی ما را در اختیارشان گذاشت.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود که دولت او در حال مذاکره با متحدان اروپایی برای «برابر کردن» میزان کمک آن‌ها به کی‌یف با حمایت مالی ایالات متحده است و باید این توازن ایجاد شود.

گزارشی درباره از سرگیری ارسال تسلیحات آمریکا به اوکراین

به گزارش خبرگزاری “رویترز”، ایالات متحده ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی به اوکراین را که به‌طور موقت متوقف شده بود، از سر گرفته است. این خبرگزاری با استناد به چهار منبع مطلع اعلام کرده که ارسال این محموله‌ها در تعطیلات آخر هفته گذشته از سر گرفته شده‌اند.

بر اساس اطلاعاتی که “رویترز” دریافت کرده، از زمان آغاز دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، هیچ اعلام رسمی درباره ارسال تسلیحات جدید صورت نگرفته، اما محموله‌هایی که پیش‌ از این توسط جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین، تأیید شده بودند، با یک تأخیر موقت، طی چند ماه آینده تحویل داده خواهند شد.

گزارش‌ها نشان می‌دهد که با وجود تصمیم اولیه دولت آمریکا برای بررسی امکان توقف کامل ارسال تسلیحات به کی‌یف، در کاخ سفید همچنان بحث‌هایی در جریان است که ایالات متحده تا چه اندازه باید به تامین تسلیحاتی نیروهای مسلح اوکراین کمک کند.

شروط روسیه برای مذاکرات احتمالی درباره اوکراین

روسیه آماده گفت‌وگویی جدی درباره حل‌وفصل بحران اوکراین است و این مذاکرات ممکن است بر اساس سند استانبول سال 2022 انجام شود. آلکسی پولیشچوک، رئیس اداره دوم کشورهای مستقل مشترک‌المنافع در وزارت امور خارجه روسیه، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری “تاس” با اعلام این موضوع، تأکید کرد که برای آغاز مذاکرات، ابتدا باید مسائل حقوقی مربوط به مشروعیت ولودیمیر زلنسکی و فرمان او مبنی بر ممنوعیت مذاکرات با مسکو روشن و برطرف شود.

این دیپلمات توضیح داد: «طرف روسی برای شنیدن پیشنهادهای واقع‌بینانه باز است و آماده گفت‌وگویی جدی است. همان‌طور که بارها اشاره شده، حل‌وفصل مسالمت‌آمیز می‌تواند بر اساس سند استانبول سال 2022 انجام شود، سندی که در آن به وضعیت بی‌طرف، غیرمتعهد و عاری از سلاح هسته‌ای اوکراین، خلع سلاح و نازی‌زدایی این کشور، عدم استقرار نیروها و پایگاه‌های خارجی در خاک آن، در نظر گرفتن واقعیت‌های سرزمینی کنونی و ریشه‌کن کردن مجموعه‌ای از علل اصلی بحران اوکراین اشاره شده است. علاوه بر این، برای آغاز مذاکرات، باید مسائل حقوقی مرتبط با نامشروع بودن زلنسکی و فرمان او مبنی بر ممنوعیت این مذاکرات حل شود.»

مسکو بارها اعلام کرده که آماده مذاکره است، اما کی‌یف به‌صورت قانونی ممنوعیتی برای انجام این مذاکرات اعمال کرده است. ولودیمیر زلنسکی در اکتبر 2022 فرمانی را امضا کرد که بر اساس آن، هرگونه مذاکره با مقامات روس ممنوع شد.

اشاره دبیرکل ناتو به تاکتیک محرمانه مذاکرات درباره اوکراین 

مارک روته، دبیرکل ناتو، اعلام کرده است که این ائتلاف دارای تاکتیک محرمانه‌ای برای انجام مذاکرات درباره درگیری اوکراین است.

وی روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک به همراه کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، در بروکسل در این باره گفت: «کشورهای ناتو استراتژی‌ خاصی برای برگزاری مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین دارند، اما تاکتیک آن را از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، محرمانه نگه می‌دارند.»

روته توضیح داد که این سیاست به دلیل نگرانی از آن است که “پوتین باهوش‌تر از آنچه هست شده و در این خصوص کارشکنی کند”.

دبیرکل ناتو همچنین تأکید کرد که کشورهای اروپایی بدون کمک ایالات متحده قادر به تأمین امنیت خود نخواهند بود. با این حال، روته دلایل این مسئله را توضیح نداد و در عوض، درگیری اوکراین را یک موضوع ژئوپلیتیکی خواند و بر اهمیت آن برای ایالات متحده تأکید کرد.

درخواست کالاس برای افزایش حمایت مالی اتحادیه اروپا از کی‌یف 

کایا کالاس، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا اعلام کرده است که اتحادیه اروپا تاکنون 134 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داده، اما باید حمایت مالی خود از کی‌یف را افزایش دهد.

وی روز دوشنبه در کنفرانس سالانه سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل این مطلب را بیان کرده و گفت: «ما باید حمایت خود از اوکراین را تقویت کنیم. اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین کمک‌کننده به اوکراین است. ما بیش از 134 میلیارد یورو ارائه کرده‌ایم که حدود 50 میلیارد یورو از آن کمک نظامی بوده است. نمی‌توانیم بگوییم که کار کمتری انجام داده‌ایم، در حالی که باید اقدامات بیشتری انجام دهیم.»

کالاس همچنین خواستار اعمال تحریم‌های جدید علیه کشورهای شریک روسیه و بخش انرژی این کشور شد.

اوربان: از ابتدا مشخص بود اوکراین پیروز نمی‌شود

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان تاکید کرده است که از همان ابتدای درگیری مشخص بود که اوکراین پیروز نخواهد شد. وی در مصاحبه‌ای گفت: «در فوریه 2022 ما مرتکب اشتباه بزرگی شدیم. باید فوراً این درگیری را مهار کرده، آتش‌بس برقرار کرده و مذاکرات صلح را آغاز می‌کردیم.»

نخست‌وزیر مجارستان تأکید کرد: «از همان ابتدا مشخص بود که پیروزی اوکراین غیرممکن است. و امروز بر همه روشن شده که تنها راه کمک به اوکراین برقراری آتش‌بس و صلح است.»

اوربان همچنین اشاره کرد که در اروپا به دلیل اقدامات دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، آشفتگی ایجاد شده است. به گفته نخست‌وزیر مجارستان، لازم است که درگیری اوکراین هرچه زودتر حل‌وفصل شود، بحران مهاجرت متوقف گردد.

اوربان به روسیه و سودمندی همکاری بین دو کشور اطمینان دارد

نخست‌وزیر مجارستان روز دوشنبه اعلام کرده است که به روسیه اعتماد دارد، زیرا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور، همواره به وعده‌های خود پایبند بوده است.

ویکتور اوربان به دیدار خود با رئیس‌جمهور روسیه در سال 2009، پیش از بازگشت به قدرت در مجارستان، اشاره کرد و یادآور شد که در جریان این گفت‌وگو، آن‌ها توافق کردند که روی آینده دو کشور تمرکز کنند. او افزود: «برای من روشن بود که روابط خوب با مسکو و همکاری اقتصادی نزدیک، در راستای منافع ژئوپلیتیکی مجارستان قرار دارد. تجربه 15 سال گذشته نشان می‌دهد که مجارستان می‌تواند به روسیه اعتماد کند.»

وی همچنین تأکید کرد که طرف مجارستانی تاکنون توافق‌های متعددی با روسیه امضا کرده که همگی موفق بوده است. پیش‌تر، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، اعلام کرده بود که کشورش قصد دارد همکاری خود با روسیه را در حوزه انرژی ادامه دهد.

ژاپن 30 خودروی شاسی‌بلند و کامیون سبک به اوکراین ارسال می‌کند

دولت ژاپن تصمیم گرفته است تا حدود 30 خودروی شاسی‌بلند و کامیون سبک متعلق به نیروهای دفاع شخصی خود را به اوکراین ارسال کند.

گن ناکاتانی، وزیر دفاع ژاپن بامداد امروز، سه شنبه در کنفرانس مطبوعاتی روز سه‌شنبه با اعلام این مطلب، گفت: «امیدوارم این تجهیزات برای اوکراین مفید باشد.»

در ماه ژوئن سال 2024، وزارت دفاع ژاپن باز هم  101 وسیله نقلیه نیروهای دفاع شخصی خود را در اختیار اوکراین قرار داده بود.

ابراز نگرانی در آلمان از اظهارات زلنسکی درباره میلیاردهای گمشده

سِویم داگدِلِن، نماینده بوندستاگ (پارلمان) آلمان، در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) خواستار پاسخگویی دولت فدرال آلمان درباره حمایت مالی از اوکراین شد.

وی از سخنان ولودیمیر زلنسکی که اعلام کرده بود نمی‌داند حدود 100 میلیارد دلار از کمک‌های آمریکا کجا رفته، ابراز خشم کرد. وی نوشت: «فرض کنیم زلنسکی نمی‌داند میلیاردها یورو از مالیات‌دهندگان آلمانی چه شده است. دولت فدرال باید تا 23 فوریه فوراً در این باره توضیح داده و گزارشی ارائه دهد.»

 در این رابطه، دایانا پانچنکو، روزنامه‌نگار اوکراینی نیز پیشنهاد کرده بود که کمک‌های خارجی دریافت‌شده توسط ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، پس از اظهارات وی مبنی بر اینکه کی‌یف نیمی از کمک‌های تخصیص‌یافته از سوی واشنگتن را دریافت نکرده، مورد حسابرسی دقیق قرار گیرد. در همان روز، چی باوز، روزنامه‌نگار ایرلندی یادآور شد که زلنسکی با بیان اینکه اوکراین تنها نیمی از کمک‌های مالی آمریکا را دریافت کرده، عملاً اعتراف کرده که این پول‌ها را اختلاس کرده است.

اعتراف مقام آلمانی به تقویت مواضع ارتش روسیه در درگیری اوکراین 

کارستن برویر، بازرس کل بوندس‌ور (نیروهای مسلح آلمان)، اذعان کرده است که نیروهای مسلح اوکراین تحت فشار فزاینده‌ای از سوی ارتش روسیه قرار دارند و وضعیت جبهه برای نظامیان اوکراینی بحرانی شده است.

وی توضیح داد: «وضعیت فعلی در جبهه نبرد بحرانی است. اوکراین تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارد، زیرا به نظر می‌رسد که روسیه می‌تواند به‌طور نامحدود تجهیزات نظامی و نیروهای انسانی خود را به میدان نبرد منتقل کند.»

وی تأکید کرد: «ما شاهد پیشروی آهسته اما پیوسته ارتش روسیه در مناطقی هستیم که برای اوکراین اهمیت زیادی دارند، زیرا در آنجا مسیرهای تأمین تدارکات و معادن زغال‌سنگ قرار گرفته‌اند.»

در هفته‌های اخیر، فرماندهی نظامی اوکراین به‌طور فزاینده‌ای درباره شرایط سخت عملیاتی و استراتژیک نیروهای مسلح اوکراین در منطقه جنگی سخن گفته است. ارتش اوکراین با کمبود جدی نیروی انسانی مواجه بوده و مقامات این کشور تلاش دارند این کمبود را از طریق کاهش سن بسیج برای مردان جبران کنند، اما تاکنون این اقدام هم موفقیت‌آمیز نبوده است.

ارتش اوکراین در حال از دست دادن مواضعش در نزدیکی کراسنوآرمیسک است

خبرگزاری “آسوشیتدپرس” گزارش داده است که نیروهای مسلح اوکراین به دلیل مشکلات تأمین تدارکات و کمبود نیروی انسانی، مواضع خود را در نزدیکی شهر کراسنوآرمیسک (نام اوکراینی: پوکروفسک) در جمهوری مردمی دونتسک از دست می‌دهند.

این رسانه اشاره کرده  که کراسنوآرمیسک یک منطقه راهبردی و گره حمل‌ونقل مهم است که از طریق شبکه‌ای از بزرگراه‌ها به شهرهای کلیدی  در منطقه دونتسک متصل می‌شود. نیروهای اوکراینی در این منطقه به “آسوشیتد پرس” گفته‌اند که ارتش روسیه در هفته‌های اخیر تاکتیک خود را تغییر داده و به‌جای حمله مستقیم، جناحین را هدف قرار می‌دهد. نیروهای روسیه ارتفاعات کلیدی اطراف شهر را تحت کنترل خود دارند و مسیرهای تأمین تدارکات اوکراین اکنون در تیررس آن‌ها قرار گرفته است.

علاوه بر این، در روزهای اخیر مه غلیظی در این منطقه مشاهده شده که باعث شده نیروهای اوکراینی نتوانند از پهپادهای شناسایی استفاده کنند. فرماندهان اوکراینی به “آسوشیتد پرس” گفته‌اند که آن‌ها سلاح کافی برای حفظ مواضع خود ندارند و نیروهای تازه‌وارد قادر به انجام عملیات‌های جنگی نیستند. نظامیان اوکراینی از این مسئله ابراز نارضایتی کرده‌اند که سربازان جدید بدون هیچ آمادگی برای جنگ‌های مدرن به جبهه اعزام می‌شوند.

نیروی هوایی اوکراین کشته شدن یک خلبان جنگی را تایید کرد

ایوان بولوتوف، خلبان نیروی هوایی اوکراین، روز دوشنبه در حین انجام مأموریت جنگی جان خود را از دست داد. این خبر را دفتر مطبوعاتی تیپ 831 هوانوردی تاکتیکی نیروی هوایی اوکراین اعلام کرده است.

در این گزارش آمده است: «خلبان جنگنده نیروی هوایی، کاپیتان ایوان بولوتوف، از مأموریت جنگی اعزام شده بازنگشت. او تنها 24 سال داشت.» اطلاعات بیشتری درباره این حادثه ارائه نشده است.

این در حالی است که در همان روز، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که جنگنده‌های نیروهای هوا-فضای این کشور یک فروند هواپیمای سوخو-27 متعلق به ارتش اوکراین را سرنگون کرده‌اند.

در تاریخ 29 آگوست، یک فروند جنگنده اف-16 در اوکراین سقوط کرد که منجر به کشته شدن خلبان آن، آلکسی مِس شد.

مدودف: زلنسکی دروغ می‌گوید نمی‌داند کمک‌ مالی آمریکا چه شده است

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه ابراز عقیده کرده است که اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، مبنی بر اینکه نمی‌داند کمک‌های مالی تخصیص‌ یافته از سوی واشنگتن کجا رفته، دروغ محض است. وی در کانال تلگرامی خود نوشت: «100 میلیارد دلار میان دزدان از واشنگتن تا کی‌یف تقسیم شده است.»

مدودف افزود که مقامات آمریکایی، از جمله نمایندگان پنتاگون و سیا، نیز در این اختلاس‌ها نقش داشته‌اند و تسلیحاتی که برای کی‌یف خریداری شده بود، در بازارهای سیاه فروخته شده و اکنون در نقاط مختلف جهان پیدا می‌شود.

این مقام روس این سخنان را در واکنش به اظهارات روز یکشنبه زلنسکی بیان کرد که مدعی شد که هیچ اطلاعی ندارد 200 میلیارد دلار کمک نظامی ارائه‌شده از سوی آمریکا کجا هزینه شده است و کی‌یف فقط حدود 75 میلیارد دلار از واشنگتن دریافت کرده است.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید