تحولات اوکراین|زلنسکی: بدون کمک آمریکا شانسی برای بقا نداریم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری صابرین نیوز،  ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که در صورت توقف حمایت مالی ایالات متحده، شانس این کشور برای ادامه حیات بسیار اندک خواهد بود.

وی شب گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی NBC News گفت: «احتمالاً این وضعیت بسیار، بسیار، بسیار دشوار خواهد بود… مسلماً شانس ما  بسیار اندک است. بدون حمایت ایالات متحده، شانس کمی برای بقا خواهیم داشت.»

زلنسکی همچنین نگرانی خود را از این بابت که اوکراین بدون کمک آمریکا آسیب‌پذیر خواهد شد، ابراز کرده و یادآور شد که این کشور منابع کافی برای ادامه جنگ را در اختیار ندارد.

از سوی دیگر روزنامه “واشنگتن پست” به نقل از منابع خود گزارش داد که  مقامات دولت ایالات متحده در دیدار با ولودیمیر زلنسکی در کنفرانس امنیتی مونیخ، از وی خواسته بود سندی را امضا کند که بر اساس آن ایالات متحده حق دسترسی به 50 درصد منابع معدنی استخراج‌ نشده اوکراین را دریافت کند، اما زلنسکی این پیشنهاد را رد کرد.

به گفته یک مقام آگاه، هیئت نمایندگی آمریکا سندی را به زلنسکی ارائه داده و انتظار داشتند وی آن را امضا کند. این سند به ایالات متحده حقاستفاده از 50 درصد از ذخایر معدنی آینده اوکراین را می‌داد. زلنسکی با لحنی محترمانه از امضای این سند خودداری کرد.

پیش‌ از این در اوایل فوریه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرده بود که واشنگتن دیگر کمکی بدون چشم‌داشت به کی‌یف ارائه نخواهد کرد و در ازای حمایت آمریکا، انتظار دارد که دسترسی به منابع فلزات نادر اوکراین را دریافت کند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و هشتاد و هشتمین (1088) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

زلنسکی: آمریکا هرگز به اوکراین وعده عضویت در ناتو نداده است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز جمعه در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که مقامات آمریکا هرگز به کی‌یف وعده‌ای برای دعوت به عضویت در ناتو نداده‌اند. 

زلنسکی گفت: «بیایید صادق باشیم، آمریکا هرگز ما را در جمع ناتو ندید، آن‌ها فقط در این‌باره صحبت کرده‌اند. در سطح رئیس‌جمهور پیشین آمریکا [جو بایدن]، من هرگز در دوران ریاست‌جمهوری‌ام نشنیده‌ام که بگوید اوکراین در ناتو خواهد بود. هرگز.»

چند روز قبل، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، عضویت اوکراین در ناتو را غیرقابل توجیه دانسته بود. وی این سخنان را در واکنش به اظهارات پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، بیان کرد که گفته بود پیوستن کی‌یف به ائتلاف آتلانتیک شمالی بعید به نظر می‌رسد.

درخواست زلنسکی از ناتو: به‌جای عضویت در ائتلاف نیروی نظامی به اوکراین بفرستید

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین همچنین در سخنرانی خود در کنفرانس مونیخ اعلام کرد که در صورتی که این کشور به عضویت ناتو پذیرفته نشود، به ارتشی نیاز دارد که بتواند از آن دفاع کند. به گفته وی، کی‌یف به تسلیحات ناتو و ارتشی با 1.5 میلیون سرباز نیازمند است.

زلنسکی تأکید کرد که ارتش روسیه دارای 220 تیپ رزمی است، در حالی که نیروهای مسلح اوکراین تقریباً نصف این تعداد را در اختیار دارند. وی افزود: «پس ما هم به 220 تیپ دیگر نیاز خواهیم داشت.»

رئیس‌جمهور اوکراین همچنین تاکید کرد که این کشور خواهان دریافت تضمین‌های امنیتی از ایالات متحده است، اما در عین حال، آماده بررسی امکان تشکیل یک نیروی حافظ صلح متشکل از نیروهای اوکراینی نیز می‌باشد.

تلاش زلنسکی برای ترساندن جهان به دلیل گفت‌وگوی پوتین و ترامپ

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در اظهاراتی تلاش کرد تا گفت‌وگوی میان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، را به‌عنوان یک تهدید برای جهان مطرح کند.  در جریان نشست خبری در کنفرانس امنیتی مونیخ، از زلنسکی خواسته شد تا درباره این مکالمه و تهدید احتمالی آن برای اوکراین و ایالات متحده اظهارنظر کند. وی گفت: «فکر نمی‌کنم این مکالمه برای آمریکا خطری داشته باشد… اما فکر می‌کنم این مسئله برای کل جهان یک خطر است… ما در معرض خطرهای بسیار بیشتری نسبت به آمریکا هستیم، با تمام احترامی که قائلم. همه ما، همراه با تمامی “بزرگان”.»

زلنسکی مشخص نکرد که منظورش از «بزرگان» کدام کشورها هستند. وی در ادامه تأکید کرد که دیدارهای حضوری نسبت به تماس‌های تلفنی اهمیت بیشتری دارند و تاکید کرد که اوکراین هیچ تصمیمی را که بدون مشارکت این کشور اتخاذ شده باشد، نخواهد پذیرفت.

زلنسکی همچنین یادآور شد که در مونیخ هیچ توافق صلحی را امضا نخواهد کرد و افزود: «چون اینجا مونیخ است. ما به یاد داریم که در اینجا چه توافقی امضا شد، و من چنین چیزی را تکرار نخواهم کرد.»

دیدار زلنسکی با دبیرکل ناتو در مونیخ

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین شب گذشته در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با مارک روته، دبیرکل ناتو، دیدار کرد. بر اساس بیانیه دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین، در این دیدار نیازهای کی‌یف در زمینه تسلیحات توپخانه‌ای مورد بحث قرار گرفت.

بر اساس این اطلاعات، دو طرف درباره هماهنگی با کشورهای عضو ناتو به‌منظور “تدوین موضع مشترک” در مورد پایان درگیری اوکراین گفت‌وگو کردند. همچنین، دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که زلنسکی در این دیدار تأکید کرده که یکی از شروط پایان درگیری در اوکراین، دریافت “تضمین‌های امنیتی قابل‌اطمینان” خواهد بود.

ترامپ: افراد زیادی در بحران اوکراین مقصر هستند

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به‌طور مستقیم به این پرسش که آیا اوکراین یا روسیه مسئول بحران کنونی هستند، پاسخ نداد. این در حالی است که دولت قبلی آمریکا به‌طور یک‌جانبه مسکو را مقصر دانسته و موضع روسیه را کاملاً رد کرده بود.

ترامپ در جمع خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «فکر می‌کنم افراد زیادی را می‌توان مقصر دانست. خیلی ساده بگویم، اگر من رئیس‌جمهور بودم، این اتفاق رخ نمی‌داد.»

وی این اظهارات را در پاسخ به سؤال مستقیمی درباره مسئولیت آغاز درگیری اوکراین بیان کرد.

پیش‌تر، دولت جو بایدن اعلام کرده بود که مسکو تنها مقصر این بحران است. در مقابل، ترامپ پیش‌تر تأکید کرده بود که مسئله عضویت اوکراین در ناتو برای مدت طولانی عاملی تحریک‌کننده برای روسیه بوده است. وی همچنین گفته بود که بسیاری از دولت‌های پیشین آمریکا، که در دوره‌های مختلف در روابط خود با روسیه مرتکب اشتباه شدند، در این وضعیت سهیم هستند.

ترکیب احتمالی گروه مذاکره‌کننده روسیه درباره اوکراین

بر اساس گزارش خبرگزاری بلومبرگ، در روسیه، برنامه‌ریزی برای تشکیل یک تیم مذاکره‌کننده با تخصص بالا جهت برقراری ارتباط با ایالات متحده در مورد درگیری اوکراین در حال انجام است. این تیم ممکن است شامل یوری اوشاکوف، مشاور رئیس‌جمهور روسیه در امور بین‌الملل، سرگئی ناریشکین، رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه، و کیریل دیمیتریف، مدیر اجرایی صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم روسیه باشد.

در این گزارش آمده است: «ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در حال گردآوری یک تیم از مذاکره‌کنندگان برجسته با سال‌ها تجربه در مذاکرات مهم برای گفت‌وگو با نمایندگان ایالات متحده است. پوتین ترجیح می‌دهد که به افراد متخصص و باتجربه متکی باشد که بتوانند از مواضع روسیه در مذاکرات دفاع کنند.»

انتخاب این افراد نشان‌دهنده اهمیت نتیجه مطلوب مذاکرات برای روسیه است. هر یک از اعضای این تیم، متخصص حوزه خود هستند و توانایی مذاکره در سطوح مختلف را دارند. بلومبرگ همچنین اشاره کرده که تیم مذاکره‌کنندگان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، از لحاظ سطح تجربه و مهارت، قابل مقایسه با نمایندگان روسیه نیست.

ترامپ یک روز قبل اعلام کرد که هفته آینده دیداری میان نمایندگان روسیه، ایالات متحده و اوکراین در عربستان سعودی برگزار خواهد شد. وی همچنین تأکید کرده که به آمادگی ولادیمیر پوتین برای حل‌وفصل مسالمت‌آمیز درگیری در اوکراین باور دارد.

کوله‌با: پایان دادن به درگیری در حال حاضر غیرممکن است

دمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه سابق اوکراین معتقد است که در شرایط کنونی پایان دادن به درگیری در اوکراین غیرممکن است، زیرا کی‌یف بر این باور است که منابع کافی را تا اواسط تابستان در اختیار دارد و منتظر دریافت کمک‌های جدید از اروپا است.

وی در گفت‌وگو با مجله آلمانی “اشپیگل” گفت: «توافق بر سر آتش‌بس دشوار اما ممکن است. حفظ آن حتی برای 24 ساعت تقریباً غیرممکن است. اما پایان دادن به جنگ در شرایط فعلی کاملاً غیرممکن خواهد بود… ولودیمیر زلنسکی می‌داند که منابع کافی برای ادامه مقاومت حداقل تا اواسط تابستان را دارد.»

به گفته کوله‌با، زلنسکی امیدوار است که تا اواسط تابستان، اروپا سرانجام تصمیم بگیرد کمک‌های بیشتری را در اختیار کی‌یف قرار دهد.

مذاکرات وزرای خارجه اروپا درباره درگیری اوکراین 

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور داشتند، دعوت کرده تا روز یکشنبه برای بررسی روابط با دولت رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، و درگیری اوکراین دیدار کنند.

ک مقام اتحادیه اروپا که نامش فاش نشده، در این باره به خبرگزاری رویترز گفت: «کایا کالاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا را که در کنفرانس امنیتی مونیخ حضور داشتند، به نشستی در روز یکشنبه دعوت کرده است تا درباره روابط با دولت ترامپ و درگیری اوکراین گفت‌وگو کنند.»

بر اساس اطلاعات یک منبع دیگر که با رویترز گفت‌وگو کرده، تصمیم کالاس به دلیل مکالمه تلفنی اخیر ترامپ با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و همچنین اظهارات اخیر واشنگتن درباره اوکراین اتخاذ شده است. در متن دعوت‌نامه‌ای که رویترز به آن دسترسی پیدا کرده، آمده است: «هدف از این نشست، تبادل اطلاعات و جمع‌بندی آخرین تماس‌ها با نمایندگان دولت ایالات متحده و اوکراین در کنفرانس امنیتی مونیخ است.»

ماکرون وعده حمایت از اوکراین در مذاکرات صلح را داد

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که پس از مکالمه تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به کی‌یف وعده داده که در مذاکرات صلح از این کشور حمایت کند. وی در صفحه شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «تنها اوکراینی‌ها می‌توانند درباره صلحی پایدار و بلندمدت مذاکره کنند. ما به آن‌ها کمک خواهیم کرد.»

ماکرون همچنین تأکید کرد که توافق احتمالی میان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، برای پایان دادن به درگیری اوکراین، خبر بسیار خوبی خواهد بود.

رئیس‌جمهور فرانسه افزود: «ما، اروپایی‌ها، باید امنیت جمعی خود را تقویت کنیم و به استقلال بیشتری دست یابیم. فرانسه نقش خود را در تسریع این روند ایفا خواهد کرد. بیایید همین حالا اروپا را قوی‌تر و مستقل‌تر کنیم.»

واکنش کرملین به ادعای زلنسکی درباره حمله به نیروگاه چرنوبیل

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه اعلام کرد که ادعاهای ولودیمیر زلنسکی درباره حمله ارتش روسیه به نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل یک اقدام تحریک‌آمیز است.

پیش از این زلنسکی از وقوع حمله‌ای به نیروگاه چرنوبیل خبر داده و خسارات وارده را قابل‌توجه توصیف کرده بود. پسکوف در واکنش به این ادعاها تأکید کرد که هیچ حمله‌ای به تأسیسات هسته‌ای صورت نگرفته است. وی در یک نشست خبری گفت: «هرگونه ادعایی مبنی بر چنین حمله‌ای صحت ندارد. نیروهای مسلح روسیه چنین اقداماتی انجام نمی‌دهند. به احتمال زیاد، این یک تحریک جدید از سوی کی‌یف است.»

پسکوف همچنین افزود که دولت کی‌یف سابقه انجام چنین تحریکاتی را دارد و از آن ابایی ندارد.

دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه همچنین یادآور شد که تاکنون پیشرفت جدیدی در روند حل‌وفصل درگیری اوکراین صورت نگرفته است. وی افزود: «پس از مکالمه تلفنی اخیر میان رؤسای‌جمهور روسیه و آمریکا، ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ به دستیاران خود دستور دادند که برای برقراری تماس‌ها اقدام کنند. انجام این روند به چند روز زمان نیاز دارد.»

انگلیس فهرست تحریم‌های خود علیه روسیه را پنج مورد گسترش داد

دولت بریتانیا سه فرد حقیقی و دو نهاد دیگر را به فهرست تحریم‌های ضدروسی خود اضافه کرده است. این موضوع در سندی که در وب‌سایت دولت بریتانیا منتشر شده، مشخص شد.

بر اساس این تحریم‌ها، ولادیمیر سلین، رئیس سرویس فدرال کنترل فنی و صادرات روسیه، پاول فرادکوف، معاون وزیر دفاع روسیه و آرتیوم چایکا، تاجر روسی تحت محدودیت‌های جدید قرار گرفته‌اند.

پیش‌ از این کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأیید کرده بود که تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برای شش ماه دیگر تمدید خواهد شد. این محدودیت‌ها از 22 فوریه به اجرا درخواهند آمد. در عین حال، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هشدار داده بود که اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدیدی علیه مسکو است، آن هم در شرایطی که خود با مشکلات اقتصادی جدی روبه‌رو است.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید