به گزارش گروه عبری خبرگزاری صابرین نیوز، حاییم رامون در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر سابق) با اشاره به این ادعا تاکید کرد، اسرائیل برای انجام یک تهاجم جدید علیه نوار غزه نیازمند حداقل 4 لشکر است، در کنار آن باید تمام نوار غزه را به اشغال خود در آورده و کمکهای بشر دوستانه را هم در این منطقه در کنترل خود بگیرد.
حاییم رامون که معاونت نخست وزیر، وزیر بهداشت، وزیر امور داخلی، وزیر امور قدس و وزارت دادگستری را در کابینههای مختلف رژیم صهیونیستی در کارنامه خود دارد، در تویت خود نوشت:
حماس آمادگی خود را برای تکمیل دو فاز B و C از توافق مبادله اسرا را به صورت ادغام شده اعلام داشته است.
حماس در مقابل خواهان پایان جنگ اسرائیل، تکمیل عقب نشینی از نوار غزه و آزادی اسرای فلسطینی که لیست آنها توسط این گروه تسلیم میانجیها گردیده شده است.
به رغم هزینههای هنگفتی که دستیابی به توافق آن هم در یک مرحله برای اسرائیل مترتب میشود، تصور من این است که باید آن را پذیرفت، همانطور که من ماههاست که اعلام میکنم، ما باید این توافق را بپذیریم، حتی در سایه طرحهای چند مرحلهای فعلی توافق هم اسرائیل مجبور است که جنگ را به طور بالفعل به پایان رسانده، از نوار غزه خارج شده و اسرای فلسطینی را آزاد کند، اما طرح چند مرحلهای زمان بر تر بوده و خطرات بیشتری را برای گروگانهای زنده به همراه دارد، چون هر روز اضافی در اسارت حماس خطری برای جان آنها محسوب میشود.
علاوه بر آن سخن گفتن و پرداختن به از سرگیری جنگ آن هم شدید علیه حماس صرفا یاوه گویی است، برای انجام یک تهاجم گسترده جدید در نوار غزه اسرائیل نیازمند استقرار 4 لشکر نظامی است، باید نوار غزه را به طور کامل اشغال کرد، تمامی کمکهای بشر دوستانه را در دست گرفت و توزیع نان و آب مردم این منطقه را هم عهده دار شد.
اسرائیل در صورت تهاجم گسترده باید کارهایی را انجام بدهد که طی 16 ماه گذشته از جنگ از انجام دادن آن طفره میرفت.
به هر شکل این امر واقعی نبوده و رخ هم نخواهد داد چون طبیعی است از سرگیری جنگ به معنای صدور حکم اعدام برای گروگانهای زنده باقی مانده است.
حتی تمامی اعضای کابینه که این روزها در مورد از سرگیری شدید و گسترده جنگ در نوار غزه سخن میگویند هم خود باور دارند که این کار در حال حاضر غیر ممکن است، اما اگر کابینه اسرائیل بتواند تمامی ربوده شدگان را در آیندهای نزدیکتر و در یک دور بازگرداند، میتوان امیدوار بود که در آیندهای نه چندان دور، بعد از آنکه اسرائیل از مشکلات خود رهایی یافته و ارتش اسرائیل هم نقاط ضعف خود را در این جنگ ترمیم کرد، این ماموریت تکمیل و دولت حماس در نوار غزه هم برچیده شود.
اومیر دانک تحلیلگر امور راهبردی رژیم صهیونیستی هم در یک رشته تویت اعتراف کرد، با وجود آنکه حماس مستحق متلاشی شدن است اما ما قدرت نظامی و اقتصادی لازم برای تحقق این کار را نداریم، از آن مهمتر اینکه ما رهبری سیاسی که اهداف واضح و قابل تحقق و سیاست حمایتی از اقدام نظامی را در اختیار ندارد.
در این رشته تویتها آمده است، ارتش اسرائیل به ویژه نیروی زمینی آن چه نیروهای کادر و چه احتیاط به شدت خسته و فرسوده شدهاند، برخی از مشکلات و شکافها طی همان سه هفته اول بر طرف شدند و با قدرت آتش بسیار سهمگین و کمک بی سابقه از سوی ساختار اطلاعاتی حداقل اصطکاک با دشمن ایجاد شد.
اما خستگی نو فرسودگی به وضوح در یگانهای ارتش اسرائیل که در شمال مستقر هستند، قابل مشاهده است.
در این بین ضعف و کمبود نیروی انسانی در ارتش اسرائیل کاملا هویداست، اسرائیل همچنان در حال دست و پا زدن برای بکارگیری یهودیان افراطی است به این امید که معجزهای در این رابطه رخ بدهد و دیگر نیازی به تمدید مکرر خدمت احتیاط نشود.
در بخش دیگری از این تحلیل آمده است، این دادهها نشان میدهند که ما باید به دنبال پایان دادن فوری جنگ باشیم، زیرا هر سناریوی دیگری برای ما فاجعه بار خواهد بود و به معنای پشت کردن به گروگانها است.
تهدیدها و فخر فروشی در رابطه با بازگشت به جنگ یک ولنگاری امنیتی است.
ارزیابی شرایط راهبردی باید در بر گیرنده آگاهی به شرایط منابع و ظرفیتهای در اختیار موجود باشد، باید از بازسازی ساختار غیر نظامی و ارتش پیش از هر تهاجم دیگری شروع شود.
بله باید حماس را از بین برد، اما ما ظرفیت کافی از ارتش و اقتصاد را برای تحقق این کار در اختیار نداریم، همچنین خبری از بخش سیاسی که اهدافی شفاف و قابل تحقق و سیاستی در حمایت از فعالیتهای نظامی داشته باشد هم در اختیار نداریم.
اعمال حکومت نظامی بر نوار غزه یک فاجعه است، زمانی هم که ما تعداد زیادی از عربها را قتل عام کنیم و آنگاه نتوانیم ساختار حاکمیتی جایگزینی را برایش ایجاد کنیم، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
زامیر صرف نظر از میزان استعدادش، با مشکلاتی در اصلاح همه مشکلات در آن واحد مواجه خواهد شد، ما باید در چارچوب اصول و قواعد عمل کنیم، ابتدا باید مسئله تسلیحات را حل و فصل کنیم، چون ما کنترل این منطقه را از دست داده ایم، ما ابتدا نیازمند بازگرداندن دیسپلین نظامی خود هستیم.
ما نیازمند تجمیع تمامی ظرفیتها موجود خود هستیم تا اجازه شیوع این بیماری در کرانه باختری داده نشود، همچنین باید به شدت مواظب عدم وقوع تغییرات سیاسی در اردن یا مصر شویم زیرا این کار خدای ناکرده به معنای قمار بر امنیت ما آن هم بدون حاشیه و دامنه مانور خواهد بود.
انتهای پیام/