به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری صابرین نیوز، فو تسونگ، همزمان با سالگرد آغاز جنگ روسیه و اوکراین، نشست ویژه اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل درباره مسئله اوکراین شب گذشته برگزار شد. فو تسونگف نماینده دائم چین در این شورا اعلام کرد که از همه تلاشها برای صلح، از جمله توافق ایالات متحده و روسیه درباره آغاز مذاکرات صلح، حمایت میکند.
وی ابراز امیدواری کرد که همه طرفهای درگیر و ذینفع در این روند مشارکت داشته باشند و به یک راهحل عادلانه، پایدار و قابل قبول برای همه طرفها دست یابند.
فو تسونگ درباره موضع چین در قبال جنگ اوکراین تأکید کرد: موضع چین در قبال مسئله اوکراین شفاف و ثابت بوده است. از زمان تشدید بحران در فوریه 2022، رئیسجمهور چین، شی جینپینگ، بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورها، رعایت اصول منشور سازمان ملل، توجه به نگرانیهای امنیتی مشروع تمامی طرفها و حمایت از همه تلاشها برای صلح تأکید کرده است.
وی افزود که چین در این سه سال بهطور فعال برای ترویج صلح و مذاکرات از طریق اقداماتی چون اعزام فرستاده ویژه برای میانجیگری و برقراری ارتباط با روسیه، اوکراین، ایالات متحده، اروپا و سایر طرفهای ذیربط، تلاش کرده است.
نماینده چین همچنین خاطرنشان کرد: درخواستها برای حلوفصل دیپلماتیک بحران اوکراین رو به افزایش است و فرصتی برای مذاکرات صلح فراهم شده است. چین از همه تلاشهای مرتبط، از جمله توافق آمریکا و روسیه برای آغاز مذاکرات، حمایت میکند و امیدوار است که اروپا در دستیابی به صلح نقش مؤثری ایفا کند.
وی در آخر تأکید کرد: چین از جامعه بینالمللی میخواهد که فضای مساعدی برای حل سیاسی بحران ایجاد کند و مجمع عمومی سازمان ملل نیز به تقویت اجماع جهانی برای صلح کمک کند.
در نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل، قطعنامهای غیرالزامآور که توسط اوکراین و چند کشور دیگر ارائه شده بود، با 93 رأی موافق، 18 رأی مخالف و 65 رأی ممتنع به تصویب رسید. این قطعنامه از روسیه خواست که “اقدامات خصمانه” خود در اوکراین را متوقف کند و بر لزوم پایان جنگ تا پایان سال جاری تأکید داشت.
ایالات متحده، روسیه، بلاروس، رژیم صهیونیستی و مجارستان به این قطعنامه رأی مخالف دادند، در حالی که چین، هند، پاکستان، آفریقای جنوبی و 65 کشور دیگر رأی ممتنع دادند.
علاوه بر این، پیشنویس قطعنامهای که توسط ایالات متحده ارائه شده بود، در ابتدا به دلیل عدم حمایت کافی رد شد، اما پس از اضافه شدن اصلاحیهای از سوی اتحادیه اروپا، در رأیگیری مجدد تصویب شد. با این حال، ایالات متحده در رأیگیری دوم به دلیل مخالفت با برخی از اصلاحات پیشنهادی اتحادیه اروپا، رأی ممتنع داد.
انتهای پیام/