به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری صابرین نیوز، در حالی که تشدید پدیده مهاجرت معکوس در میان صهیونیستها از اولین نتایج مستقیم نبرد طوفان الاقصی بود، رسانههای صهیونیستی از گسترش مهاجرت اسرائیلیها از فلسطین اشغالی و کاهش نرخ رشد جمعیت صهیونیستها خبر دادند.
وب سایت عبری والا در این زمینه اعلام کرد که نرخ رشد جمعیت اسرائیل طی سال 2024 کاهش قابل توجهی داشته و از 1.6 درصد در سال 2023 به 1.1 رسید.
بر اساس این گزارش، کاهش نرخ رشد جمعیت اسرائیلیها غالباً به دلیل افزایش نرخ مهاجرت معکوس به دنبال وضعیت امنیتی دشوار است.
رسانه مذکور صهیونیستی تاکید کرد: در سال 2024 حدود 82700 اسرائیلی اینجا (فلسطین اشغالی) را ترک کرده و 23800 نفر به اسرائیل (فلسطین اشغالی) برگشتند. علاوه بر آن، تعداد مهاجران جدید به اسرائیل (فلسطین اشغالی) حدود 15 هزار نفر کاهش یافته است.
طبق تعاریف اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، مهاجر به کسی گفته میشود که بعد از ترک فلسطین اشغالی دست کم به مدت 9 ماه در خارج بماند.
از سوی دیگر، مرکز مطالعات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) در تحقیقاتی که انجام داده بود، اعلام کرد: تعداد کسانی که بین سالهای 2009 تا 2021 تصمیم به مهاجرت از اسرائیل (فلسطین اشغالی) گرفتند، به طور میانگین حدود 36 هزار نفر در سال بوده است.
طبق این تحقیقات، اما نرخ مهاجرت اسرائیلیها از سال 2022 افزایش قابل توجهی پیدا کرد و تعداد کسانی که مهاجرت کردند به 55300 نفر افزایش یافت که دارای رشد 46 درصدی نسبت به سال قبل بوده است. اما این آمار در سال 2024 با افزایش 50 درصدی مواجه شده و به 82700 نفر رسید.
بر این اساس، در سال 2022 جوانان بین 20 تا 39 سال، 40 درصد افرادی را تشکیل میدادند که اسرائیل (فلسطین اشغالی) را ترک کردند. اما درباره مهاجرت به اسرائیل (فلسطین اشغالی) اطلاعات نشان میدهد که بین دو سال 2019 تا 2023 حدود 200 هزار مهاجر وارد شدند، اما این میزان در سال 2024 شاهد کاهش 31 درصدی بود؛ جایی که در سال 2023 حدود 47 هزار نفر وارد فلسطین اشغالی شده بودند اما این میزان در سال 2024 به 32 هزار نفر رسید.
در این زمینه «عوید فورر» عضو کنست رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حوادث مرتبط با حمله 7 اکتبر 2023 و «یهودی ستیزی» منجر به کاهش مهاجرت به اسرائیل (فلسطین اشغالی) شده و اغلب افرادی هم که به اینجا مهاجرت کردند از کشورهای عضو شوروی سابق هستند.
وی افزود: تعداد مهاجران از کشورهای غربی به اسرائیل (فلسطین اشغالی) به دلیل مشکلاتی که به ویژه در زمینه اشتغال وجود دارد، کمتر از حد انتظار است.
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست در این زمینه اعلام کرد: آمار بالای تعداد مهاجرتکنندگان نشاندهنده کاهش اعتماد اسرائیلیها به کابینه و ارتش است. نکته قابل توجه اینجاست که حتی اغلب اسرائیلیهایی که گرایش راست افراطی دارند، اعتمادشان را به ارتش و کابینه از دست دادهاند.
روزنامه اقتصادی گلوبس رژیم صهیونیستی هم در گزارشی به مسئلهای مهم اشاره و تأکید کرد: اعداد و آمارهای فعلی درباره مهاجرت معکوس اسرائیلیها هنوز تأثیر کامل جنگ فعلی را نشان نمیدهد. نتیجه نهایی این جنگ هرچه باشد، احتمالاً عواقب منفی بیشتری بر اقتصاد، سیاست و جامعه اسرائیل خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، بعد از پایان جنگ، اسرائیل وارد یک جنگ سیاسی شدید خواهد شد. علاوه بر آن اسرائیل خودش را میان مجموعه بزرگی از چالشهای اقتصادی همهجانبه خواهد دید که کمترین مورد آن کسری بزرگ در بودجه است؛ مسئلهای که منجر به افزایش اجتنابناپذیر مالیاتها، ریاضت اقتصادی، کاهش خدمات عمومی و… خواهد شد و همین مسائل میتواند بسیاری از اسرائیلیها را وادار به تصمیم برای مهاجرت دائمی کند.
این رسانه صهیونیستی افزود: مقامات اسرائیلی اغلب ترجیح میدهند چشم خود را بهروی پدیده فزاینده مهاجرت معکوس ببندند، نادیده گرفتن این پدیده توسط مقامات اسرائیلی یک مسئله قدیمی است و آنها هرگز درباره این مسئله صحبت نمیکنند، مثلاً در مدارس، دانشآموزان اسرائیلی مطالب زیادی درباره مهاجرتهای بزرگ به اسرائیل یاد میگیرند، اما هیچکس درباره موج بزرگ مهاجرت معکوس از اینجا چیزی به دانشآموزان نمیگوید.
رسانه مذکور عبری افزود: همین پنهانکاریها موجب شده است پدیده مهاجرت معکوس در سکوت تشدید شود؛ بهویژه در یک فضای متشنج مانند مرحله بعد از 7 اکتبر، زیرا هیچکس نمیخواهد در یک جامعه وحشتزده زندگی کند.
روزنامه فوروارد که یک روزنامه آمریکایی یهودی است، در این زمینه تحقیقاتی درباره برنامهریزی برای مهاجرت در داخل فلسطین اشغالی انجام داد که در آن تأثیرات عملیات 7 اکتبر بر تصمیم اسرائیلیها برای مهاجرت مورد بررسی قرار میگیرد.
ساره مان، سردبیر 55ساله این روزنامه که در تلآویو زندگی میکنند درباره وضعیت آشفته صهیونیستها گفت: قرارداد اجتماعی در اسرائیل شکسته شده است، این ما هستیم که در این شرایط زندگی میکنیم، ما مجبوریم که در اینجا مالیات بدهیم، این ما هستیم که باید فرزندانمان را به ارتش بفرستیم و همه خطرات و خستگیها را تحمل کنیم، بنابراین ما از کابینه انتظار حمایت و امنیت داریم، اما کاملاً روشن است که کابینه و ارتش شکست خوردهاند و دکترین امنیتی اسرائیل هم با شکست مواجه شده است. سؤال ما این است؛ چرا کابینه به ما خیانت کرد و چرا امنیت در مرزهای غزه وجود نداشت؟
بهطورکلی پدیده مهاجرت معکوس از دههها قبل میان صهیونیستها وجود داشته است و صرفاً مربوط به بعد از عملیات طوفان الاقصی نیست؛ اما در مرحله بعد از این عملیات این روند تشدید شد. علت مهاجرت معکوس صهیونیستها گاهی بنا به دلایل امنیتی ناشی از درگیری مداوم با فلسطینیها و گاهی مربوط به مسائل داخلی جامعه صهیونیستی است.
انتهای پیام/