به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری صابرین نیوز، برآوردهای سازمان ملل نشان میدهد که بازسازی نوار غزه بعد از ویرانیهای عظیمی که رژیم اشغالگر صهیونیستی در این باریکه بر جای گذاشته، دست کم دهها میلیارد دلار نیاز دارد و این در حالی است که هنوز ساز و کار مشخصی برای بازسازی نوار غزه تعیین نشده است.
خلاصه میزان ویرانیهایی که در حملات وحشیانه صهیونیستها علیه نوار غزه به وجود آمده و هزینههای اولیه جهت بازسازی این ویرانیها به شکل زیر است:
آواربرداری در غزه چه مدت طول میکشد؟
سازمان ملل متحد ماه گذشته در گزارشی اعلام کرد که برداشتن بیش از 50 میلیون تن آواری که در نتیجه بمبارانهای اسرائیل در غزه به وجود آمده ممکن است 21 سال طول بکشد و به یک میلیارد و 200 میلیون دلار هزینه نیاز دارد.
از طرف دیگر، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه تخمین میزند بیش از 14 هزار نفر در جریان جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه این باریکه مفقود شدند که به نظر میرسد اغلب آنها به شهادت رسیده و تعدادی هم توسط اشغالگران صهیونیست ربوده شده باشند.
بنابراین پیکرهای بیش از 10 هزار تن از شهدا زیر آوارها مانده که مشکلات زیست محیطی زیادی را برای ساکنان غزه به وجود میآورد و در نتیجه نبود امکانات و عدم ورود تجهیزات سنگین، بیرون کشیدن این پیکرها به طور کامل از زیر آوار ممکن نیست.
یک مقام برنامه توسعه سازمان ملل در ماه ژانویه اعلام کرد که جنگ علیه غزه نتایج 69 سال توسعه در این باریکه را از بین برد.
زمان مورد نیاز برای بازسازی غزه
گزارش سازمان ملل متحد که چند ماه قبل منتشر شد نشان میدهد بازسازی خانههای ویران شده در نوار غزه دست کم تا سال 2040 طول میکشد و دههها زمان نیاز دارد.
بر اساس دادههای ماهوارهای سازمان ملل در ماه دسامبر سال گذشته، دو سوم ساختمانهای نوار غزه یعنی بیش از 170 هزار ساختمان با خاک یکسان شدهاند و این معادل 69 درصد از کل ساختمانهای غزه است. مرکز ماهوارهای سازمان ملل متحد تخمین میزند که بر این اساس، 245123 واحد مسکونی در غزه با خاک یکسان شدهاند.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل هم اعلام کرد که بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نفر در غزه به سرپناه نیاز دارند.
میزان خسارات وارد شده به زیرساختهای غزه
در ژانویه سال گذشته سازمان ملل متحد و بانک جهانی گزارش دادند که خسارات وارده به زیرساختهای غزه حدود 18 میلیارد و 500 میلیون دلار برآورد شده که مربوط به خسارات وارده به ساختمانهای مسکونی، اماکن تجاری، صنعتی و زیرساختهای اساسی مانند آموزش بهداشت و انرژی است.
اما ماه گذشته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل گزارش داد که منابع آب غزه اکنون از یک چهارم سطح قبل از جنگ هم کمتر است و 68 درصد شبکه جادهای هم به شدت آسیب دیده است. دفتر اطلاع رسانی دولتی در نوار غزه هم هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد که خسارات اولیه حملات اشغالگران صهیونیست به غزه 50 میلیارد دلار ارزیابی میشود.
نابودی بخش کشاورزی غزه
تصاویر ماهوارهای تجزیه و تحلیل شده توسط سازمان ملل نشان میدهد که بیش از نیمی از زمینهای کشاورزی غزه که برای تغذیه جمعیت گرسنه در این منطقه جنگ زده، حیاتی است، در اثر جنگ کاملاً نابود شده است.
همچنین نابودی باغها، محصولات زراعی و سبزیجات در نوار غزه هم چشمگیر است.
سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد سال گذشته اعلام کرد که از آغاز جنگ 15 هزار گاو یا بیش از 95 درصد کل دامها و حدود نیمی از گوسفندان در غزه تلف شدهاند.
بر اساس گزارش دولت غزه، دستکم 185 هزار مترمربع زمین کشاورزی، 49 انبار محصولات کشاورزی، 6000 دام، یکهزار مرغداری، هزاران متر شبکه آبیاری و 35 پروژه پرورش ماهی آسیب شدیدی دیده است.
ویرانی مدارس، دانشگاهها و اماکن مذهبی
آمار مراکز فلسطینی نشان میدهد که رژیم اشغالگر 34 بیمارستان غزه را که بارزترین آنها مجتمع پزشکی شفا بود، از طریق تخریب، سوزاندن و ویرانی از کار انداخت و همه ساکنان نوار غزه را از دریافت حداقل خدمات بهداشتی محروم کرده است، علاوه بر آن، رژیم اشغالگر 80 مرکز بهداشتی، 212 نهاد بهداشتی و 191 آمبولانس را از کار انداخت که خسارتهای وارده به این بخش، بیش از 3 میلیارد دلار برآورد میشود.
سازمان عفو بینالملل هم که میزان ویرانیها در مرز شرقی نوار غزه را مورد بررسی قرار داده بود اعلام کرد که تا ماه مه 2024 بیش از 90 درصد ساختمانهای این منطقه ویران شدهاند.
همچنین 3725 مورد از تأسیسات صنعتی در این جنگ آسیب دیدند که 2000 مورد از آنها بهطورکامل نابود شدند، بیش از 23 هزار مورد از تأسیسات تجاری هم آسیب دیدند که 12583 مورد از آنها بهطورکامل نابود شدهاند.
انتهای پیام/