اقدام تازه آمریکا برای مقابله با پیشرفت چین در هوش مصنوعی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری صابرین نیوز، وزارت بازرگانی آمریکا در اقدامی تازه برای محدود کردن توانایی چین در حوزه هوش مصنوعی و محاسبات پیشرفته، 6 شرکت زیرمجموعه گروه لانگ‌چائو را به فهرست محدودیت‌های صادراتی اضافه کرد.

بنابر ادعای این وزارتخانه، این شرکت‌ها متهم به مشارکت در توسعه ابررایانه‌هایی برای ارتش چین و تلاش برای دستیابی به فناوری‌ها و محصولات آمریکایی برای پشتیبانی از این پروژه‌ها هستند. این تحریم‌ها شامل پنج شرکت مستقر در چین و یک شرکت مستقر در تایوان می‌شود. این شرکت‌ها دیگر قادر به خرید فناوری‌های آمریکایی نخواهند بود.

در کنار شرکت‌های لانگ‌چائو، وزارت بازرگانی آمریکا شرکت نینگ‌چانگ، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان سرورهای هوش مصنوعی در چین را نیز در فهرست تحریم‌ها قرار داده است. این شرکت توسط مدیران پیشین گروه «جونگ‌که شوگوانگ»  تأسیس شده که خود در سال 2019 به دلیل تأمین فناوری‌های محاسباتی پیشرفته برای ارتش چین در لیست سیاه آمریکا قرار گرفته بود.

هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما اجازه نخواهیم داد که رقبای ما از فناوری‌های آمریکایی برای تقویت توانایی‌های نظامی خود و تهدید امنیت مردم آمریکا استفاده کنند.

واکنش اولیه چین به این اقدام

گوا جیاکون، سخنگوی وزارت امورخارجه چین در نشست خبری امروز این وزارتخانه،  ضمن محکوم کردن این اقدام،  آن را نمونه‌ای از هژمونی‌طلبی آمریکا دانست که به بهانه‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، تحریم‌های یک‌جانبه غیرقانونی را اعمال می‌کند.

وی در این باره تأکید کرد: این اقدام نقض جدی قوانین بین‌المللی و اصول اساسی روابط بین‌الملل است. همچنین، حقوق قانونی شرکت‌های چینی را به شدت خدشه‌دار کرده و امنیت و ثبات زنجیره‌های تأمین جهانی را به خطر می‌اندازد.

سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه از آمریکا خواست تا سوءاستفاده از مفهوم امنیت ملی را متوقف کند و افزود: ما از آمریکا می‌خواهیم که از سیاسی‌سازی، ابزارسازی و نظامی‌سازی مسائل اقتصادی و فناوری خودداری کند. همچنین، واشنگتن باید به سوءاستفاده از لیست‌های تحریمی برای سرکوب بی‌دلیل شرکت‌های چینی پایان دهد.

وی در آخر تصریح کرد: چین به‌طور قاطع از حقوق و منافع شرکت‌های خود دفاع خواهد کرد و برای مقابله با این اقدامات ناعادلانه، تدابیر مقتضی را در پیش خواهد گرفت.

 

گروه لانگ‌چائو از سال 2023 در لیست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته بود، اما برخی از شرکت‌های زیرمجموعه آن همچنان به تجارت با شرکت‌های آمریکایی ادامه می‌دادند.

این گروه و شرکت‌های زیرمجموعه آن از مشتریان شرکت‌های بزرگ آمریکایی نظیر انویدیا (NVIDIA)، اینتل (Intel) و ای‌ام‌دی (AMD) بوده‌اند. پس از تحریم سال 2023، شرکت‌های آمریکایی همچنان با زیرمجموعه‌های این گروه همکاری داشتند، اما تحریم‌های جدید این مسیر را مسدود خواهد کرد.

این اقدام جدید آمریکا تنها محدود به چین نیست. دولت ترامپ در این دور از تحریم‌ها، علاوه بر 54 شرکت و نهاد چینی، بیش از 20 شرکت دیگر از ایران، پاکستان، آفریقای جنوبی، امارات و منطقه تایوان را به دلیل مشارکت در انتقال فناوری‌های حساس تحریم کرده است.

برخی از این شرکت‌ها به دلیل خرید فناوری‌های آمریکایی برای توسعه توانایی‌های کوانتومی چین یا تأمین تجهیزات برای شرکت‌های تحت تحریم، مانند هوآوی، هدف تحریم قرار گرفته‌اند.

به گفته مقامات آمریکایی این اقدامات بخشی از راهبرد گسترده‌تر آمریکا برای محدود کردن دسترسی چین به فناوری‌های پیشرفته، به‌ویژه در حوزه هوش مصنوعی و نیمه‌هادی‌ها، محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید