به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری صابرین نیوز به نقل از خبرگزاری «تاس»، “جوزپه کاوو دراگونه” رئیس کمیته نظامی ناتو و دریاسالار ایتالیایی، احتمال اعزام یک مأموریت حافظ صلح متشکل از نیروهای اروپایی به اوکراین را مطرح کرد. وی در مصاحبه با روزنامه “لا-ریپابلیکا” تأکید کرد که این مأموریت از حمایت خارجی ایالات متحده نیز برخوردار خواهد بود.
این مقام ناتو با این حال یادآور شد که تحقق این طرح مستلزم برقراری آتشبس است. وی گفت: «اگر یک نیروی نظامی اعزام شود و کشورهای اروپایی عضو ناتو آمادگی خود را اعلام کنند، حتی اگر ایالات متحده نیروهای خود را اعزام نکند، آنها حمایت خارجی ارائه خواهند داد. فکر میکنم این گزینه کاملاً محتمل است، زیرا نیاز به تضمینهای محکم برای جلوگیری از خطرات مداخله مستقیم وجود دارد. این مسئله برای همه ضروری است.»
این نظامی ایتالیایی همچنین تأکید کرد که ناتو حمایت خود را از نیروهای مسلح اوکراین «قاطعانه و با اطمینان کامل» ادامه خواهد داد و مدعی شد که ناتو یک عنصر ضروری برای حفظ امنیت بینالمللی و اروپایی است.
عدم مخالفت ترامپ با استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در اوکراین
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در ایالت فلوریدا، اعلام کرد که از استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی در خاک اوکراین حمایت میکند. وی تأکید کرد که مخالفتی با اعزام نیروهای حافظ صلح از سوی اروپا ندارد و افزود: «استقرار نیروهای [حافظ صلح] در آنجا اقدامی مناسب خواهد بود. من هیچ مخالفتی با این موضوع ندارم.»
فرانسه برنامهای برای اعزام نیروهای خود به اوکراین ندارد
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه مدعی شد که کشورش تا زمانی که درگیریهای مسلحانه در اوکراین ادامه دارد، قصد اعزام نیروهای نظامی به این کشور را ندارد. وی با رد سخنان قبلی خود در این باره تأکید کرد: «من هرگز از اعزام نیروهای زمینی از سوی فرانسه خبر ندادهام. امروز، فرانسه برنامهای برای اعزام نیروهای زمینی ندارد. ما در حال بررسی تضمینهای امنیتی هستیم.»
به گفته ماکرون، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی راههایی برای «حفاظت» بلندمدت از اوکراین هستند. گزینههای مورد بحث شامل تجهیز مجدد نیروهای مسلح اوکراین، اعزام کارشناسان یا نیروهای نظامی به مناطق غیر درگیر، و همچنین سازماندهی یک مأموریت حافظ صلح تحت نظارت سازمان ملل پس از پایان درگیری است.
احتمال تشکیل نیروی نظامی دائمی برای اوکراین در اروپا ضعیف است
در این رابطه، روزنامه “دیلی تلگراف” گزارش داده که کشورهای اروپایی بعید است بتوانند یک نیروی دائمی حافظ صلح در اوکراین تشکیل دهند، زیرا چنین اقدامی نیازمند سرمایهگذاریهای کلان خواهد بود. بر اساس این گزارش، کشورهای شمال اروپا که بخشی از “نیروهای اعزامی مشترک” تحت فرماندهی بریتانیا هستند، همراه با فرانسه، میتوانند مأموریت بهاصطلاح صلحبانی را بر عهده بگیرند. این روزنامه اشاره کرد که غرب در این صورت قادر خواهد بود یک نیروی نظامی متشکل از حداکثر 50 هزار سرباز را تشکیل دهد.
با این حال، این نشریه تأکید کرد که استقرار چنین نیرویی مستلزم ایجاد زیرساختهای نظامی در اوکراین خواهد بود. علاوه بر این، کشورهای اروپایی در چنین سناریویی باید بخش قابلتوجهی از نیروهای مسلح خود را در این عملیات مشارکت دهند و تجهیزات نظامی لازم را تأمین کنند، آن هم در شرایطی که ذخایر تسلیحاتی آنها بهشدت کاهش یافته است. در چنین شرایطی، استقرار دائمی نیروهای نظامی در اوکراین سناریویی بعید است، زیرا این امر فشار زیادی بر منابع داخلی کشورهای اروپایی وارد خواهد کرد.
ارتش انگلیس نیروی نظامی لازم برای اعزام به اوکراین ندارد
دیوید ریچاردز، رئیس پیشین ستاد کل نیروهای مسلح بریتانیا نیز معتقد است که ارتش این کشور نیروی کافی برای اعزام به اوکراین به نحوی که تأثیر قابلتوجهی داشته باشد، ندارد. وی شب گذشته در گفتوگو با شبکه تلویزیونی “اسکای نیوز” توضیح داد: «تعداد کل نیروهای ارتش بریتانیا حدود 72 هزار نفر است، اما نیروهای آماده اعزام بین 45 تا 50 هزار نفر هستند. […] و ارتش به اندازه کافی بزرگ نیست که بتواند تأثیر قابلتوجهی داشته باشد.»
ریچاردز همچنین تأکید کرد که اعزام احتمالی نیروهای نظامی به اوکراین نیازمند استقرار تعداد زیادی سرباز بهطور دائمی در این کشور خواهد بود.
این سیاستمدار همچنین از این موضوع ابراز نارضایتی کرد که نشست رهبران اروپایی در کاخ الیزه، که به ابتکار امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، برگزار شد، هیچ شفافیتی در مورد مسائل امنیتی قاره اروپا ایجاد نکرد.
لاوروف استقرار نیروهای حافظ صلح ناتو در اوکراین را غیرقابل قبول خواند
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه روز گذشته اعلام کرد که احتمال استقرار نیروهای حافظ صلح از سوی کشورهای عضو ناتو در اوکراین غیرقابل قبول است و این موضوع در جریان مذاکرات ریاض به نمایندگان دولت ایالات متحده منتقل شده است.
وی تأکید کرد که طرف روسی در این نشست به همتایان آمریکایی خود یادآوری کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، بارها اعلام کرده که گسترش ناتو با الحاق اوکراین تهدیدی مستقیم برای منافع و حاکمیت روسیه محسوب میشود. لاوروف افزود: «بنابراین، ما امروز توضیح دادیم که حضور نیروهای مسلح از همان کشورهای عضو ناتو، حتی تحت پرچمی دیگر، چه پرچم اتحادیه اروپا و چه پرچمهای ملی کشورها، در این زمینه تغییری ایجاد نمیکند.»
وزیر خارجه یادآور شد، ترامپ اولین رهبر غربی بود که صراحتاً پذیرفته تلاش برای کشاندن اوکراین به ناتو یکی از دلایل اصلی درگیری و یک اشتباه بزرگ از سوی جو بایدن، رئیسجمهور پیشین آمریکا، و دولت وی بوده و اگر ترامپ در مقام ریاستجمهوری باقی میماند، از وقوع این امر جلوگیری میکرد.
وزیر دفاع لهستان: هیچ ائتلافی برای اعزام نیرو به اوکراین وجود ندارد
ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، وزیر دفاع ملی لهستان فاش کرد که در حال حاضر هیچ ائتلافی از کشورهای اتحادیه اروپا برای اعزام نیروهای نظامی به اوکراین وجود ندارد. وی تأکید کرد: «امروز هیچ ائتلافی از کشورهایی که قصد داشته باشند نیروهای خود را به اوکراین اعزام کنند، وجود ندارد.»
در عین حال، وی قاطعانه اعلام کرد که لهستان هیچ برنامهای برای اعزام نیروهای خود به اوکراین ندارد. وزیر دفاع لهستان همچنین هشدار داد که هیچیک از کشورهای هممرز با روسیه نباید نیروهای خود را به اوکراین اعزام کنند، چرا که «احتمال بروز تحریکات و اقدامات تحریکآمیز در این رابطه» وجود دارد، البته وی مشخص نکرد که چه کسی ممکن است این تحریکات را انجام دهد.
انتهای پیام/