اجرای توأمان فشارافزایی خشکی و دریا در هاب اول پارس جنوبی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری صابرین نیوز، تورج دهقانی، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایران اکنون روزانه بیش از 700 میلیون متر مکعب گاز از این میدان برداشت می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه این میدان مشترک وارد نیمه‌دوم عمر خود شده است، تصریح کرد: با اجرای طرح فشارافزایی، می‌خواهیم جلوی افت فشار را بگیریم تا سهم ایران از برداشت میدان کم نشود، با اجرای این طرح می‌توان بیش از 20 سال به زمان برداشت گاز از میدان مشترک پارس جنوبی اضافه کرد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس تأکید کرد: در سال‌های آینده، این میدان با مشکل افت فشار روبه‌رو است که می‌تواند به‌زودی تولید گاز را با چالش مواجه کند.

دهقانی با اشاره به اینکه در اجرای طرح فشارافزایی، هر چه موقعیت به سمت سرچشمه نزدیک‌تر باشد، در بلندمدت برداشت بیشتر خواهد بود، گفت: در اجرای طرح فشارافزایی با دو نگاه مواجهیم. برخی اصرار دارند که فشارافزایی باید در دریا انجام شود و عده‌ای نیز به اجرای طرح فشارافزایی در خشکی معتقدند.

وی افزود: اگر بتوانیم زمان را مدیریت کنیم، فشارافزایی در دریا اولویت دارد اما آنهایی که طرفدار اجرای طرح در خشکی هستند نگرانند که زمان اجرای طرح در دریا طولانی شود. با این حال، اگر بتوانیم نخستین هاب فشارافزایی را تا سال 2030 به اجرا دربیاوریم اجرای این طرح در دریا برایمان ارجح‌تر است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: برای اجرای طرح فشارافزایی هفت هاب یا منطقه در نظر گرفته شده و طبیعی است که هاب‌های اول اولویت بیشتری دارند زیرا در اجرای این طرح‌ها، چند سال تأخیر داریم برای همین است که فاز 12 را در کنار فاز 11 در هاب اول تعریف کرده‌ایم.

انتهای پیام/

دهقانی با بیان اینکه هاب اول در معرض افت فشار بیشتری است، گفت: برای سرعت در کار، در هاب اول فشارافزایی خشکی را نیز تعریف کردیم و اسناد مهندسی نهایی می‌شود. همچنین پیمانکار فشارافزایی خشکی انتخاب شده که با سرمایه‌گذاری 300 تا 400 میلیون دلاری اجرا می‌شود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید