عبور مجدد مصرف گاز خانگی از مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعبی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری صابرین نیوز، روز گذشته (یکشنبه پنجم اسفندماه) 870 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید و به شبکه سراسری تزریق شد.

 از این میزان تزریق گاز به شبکه سراسری، 606 میلیون مترمکعب در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء مصرف شد که غالب این مصرف در بخش خانگی بوده است.

درواقع با تشدید دوباره سرمای هوا، مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء که به زیر 600 میلیون مترمکعب رسیده بود، دوباره از مرز 600 میلیون مترمکعب گذشت.

طبق گفته سیدحسن موسوی، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء با توجه به کاهش دما در بیشتر استان‌های کشور، دیروز 10 درصد نسبت به روز مشابه پارسال افزایش داشت.

موسوی در خصوص سهم مصرف گاز رد بخش خانگی گفت: “70 درصد از کل گاز طبیعی تحویلی به شبکه به بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء اختصاص یافته است.”

مصرف گاز حدودا 600 میلیون مترمکعبی در بخش خانگی در یک‌شبانه‌روز، به اندازه مصرف گاز چند کشور است؛ در کنار عدم عایق‌بندی مناسب ساختمان‌ها و وجود وسایل گرمایشی که مصارف غیربهینه دارند، الگو و عادت نادرست مصرف گاز خانگی نیز مزید بر علت است.

برای اصلاح رویه نادرست و غیربهینه مصرف گاز خانگی، یکی از مهمترین مسائل، توجه به دمای رفاه یا دمای آسایش است. دمای آسایش، که به آن دمای مطلوب در محیط داخلی نیز گفته می‌شود، به دمایی اشاره دارد که افراد در آن احساس راحتی می‌کنند. این دما معمولاً بین 18 تا 21 درجه سانتی‌گراد برای فصل‌های سرد و 23 تا 26 درجه سانتی‌گراد برای فصل‌های گرم توصیه می‌شود. این درحالی است که اغلب مشترکان خانگی دمای خانه‌های خود را در فصول سرد سال بیش از 25 درجه و در فصول گرم سال کمتر از 21 درجه تنظیم می‌کنند و این‌کار موجب مصارف جهش‌وار انرژی و فشار به شبکه توزیع گاز و برق می‌شود.

پس از برودت هوا و پیش‌بینی کاهش دما در آبان‌ماه امسال، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت و جمعی از مسئولان کشور با هدف مصرف بهینه و تأمین سوخت زمستانی با انتشار پیام‌های تصویری یا مکتوب از مردم برای مشارکت در پویش «2 درجه کمتر» دعوت کردند.

پویش «دو درجه کمتر» نه تنها به افراد کمک می‌کند تا از نظر اقتصادی و محیط زیستی بهره‌برداری بیشتری از انرژی داشته باشند، بلکه باعث ایجاد یک فرهنگ مسئولانه‌تر در قبال منابع طبیعی و محیط زیست می‌شود.

این حرکت در حالی در حال گسترش است که توجه به دمای آسایش و مصرف بهینه انرژی روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و به نظر می‌رسد که در آینده‌ای نزدیک، این اقدامات به بخشی از رفتارهای روزمره مردم تبدیل خواهد شد.

طبق اعلام وزیر نفت، در صورت پایبندی تمام مردم به پویش دو درجه کمتر، بین 50 تا 60 میلیون مترمکعب از مصرف روزانه گاز در بخش خانگی کاسته خواهد شد که این دستاورد، نه‌تنها باعث پایداری گازرسانی در روزهای سرد سال می‌شود، بلکه با تخصیص گاز بیشتر به نیروگاه‌ها و صنایع مولد، موجب تأمین پایدار برق و جلوگیری از عدم‌النفع‌های بخش تولید می‌شود.

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید